Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a incheiat, conform prevederilor legale, procesul de transfer al dosarelor de dauna, al contractelor de asigurare si a bazelor de date de la societatea Astra Asigurari. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis la finele lunii august sa ceara instantei intrarea in faliment a Astra Asigurari, dupa ce compania, aflata in administrare speciala, nu a reusit sa atraga 425 milioane lei la capital.

Astfel, FGA a preluat, la data de 1 octombrie 2015, un numar de 57.210 de dosare de dauna, inclusiv dosare de rascumparare si 2.046.604 de contracte de asigurare in vigoare, dupa cum urmeaza: Romania - polite : 1.826.483, dosare dauna: 51.566; Germania - polite: 6.128, dosare dauna: 193; Slovacia - polite: 22.752, dosare dauna: 642; Ungaria - polite:191.241, dosare dauna: 4.809.

"Dupa verificarea prealabila a documentelor, FGA va publica in perioada urmatoare, pe pagina oficiala de web, lista tuturor potentialilor creditori de asigurari. In vederea instrumentarii eficiente a dosarelor de dauna, FGA a angajat, pana la data de 1 octombrie 2015, un numar de 15 inspectori evaluator. Prin intermediul a 12 puncte de constatare, acestia vor acoperi urmatoarele judete si zonele limitrofe acestora: Iasi, Cluj, Constanta, Timis, Prahova, Covasna, Dolj, Brasov, Vrancea, precum si municipiul Bucuresti", potrivit FGA.

Pana in prezent, FGA a primit 2.100 cereri de deschidere de dosare de dauna, dintre care 367 au fost deja procesate, iar alte 855 de dosare sunt in faza de finalizare. Atat FGA, cat si ASF sunt in contact permanent cu institutiile similare din Ungaria, Slovacia si Germania, in vederea identificarii si solutionarii problemelor cu care se confrunta consumatorii din aceste tari care au incheiat contracte de asigurare cu societatea Astra Asigurari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri