Este si cazul companiei CFR Marfa care a incheiat contracte in valoare de circa 1,2 milioane dolari si a obtinut, pentru cele 3 licitatii la care a participat saptamana trecuta, diferente favorabile de pret care au depasit 2,6 milioane dolari, anunta un comunicat al BRM.

Folosind procedura de licitatie cu strigare la achizitia serviciului de transbordare a 495.000 tone marfa, pretul de pornire de 15 lei solicitat prin oferta financiara a scazut considerabil, ajungand ca pretul de adjudecare sa fie de 1,1 lei. In urma acestei tranzactii, CFR Marfa a reusit faca o economie de 2,5 milioane dolari.

Inceputul lunii septembrie a reprezentat pentru Bursa Romana de Marfuri si punctele sale din teritoriu organizarea pe piata licitatiilor a 45 de licitatii cu o valoare totala de tranzactionare de aproape 6 milioane de dolari. In perioada 4-8 septembrie 2006, companiile care au dorit sa cumpere sau sa vanda marfuri prin intermediul ringului bursier au obtinut diferente favorabile de pret care au depasit 3 milioane dolari.

Majoritatea ordonatorilor BRM au ales aceasta piata in special pentru achizitionarea de marfuri, tinand cont ca din totalul de 45 de licitatii desfasurate saptamana trecuta, doar 2 au fost organizate pentru vanzarea de produse, restul fiind pentru cumpararea de marfuri si servicii. Printre companiile care au realizat valori ridicate de tranzactionare in aceasta perioada se numara si: Metrorex, cu peste 950.000 dolari, Agentia Nationala pentru Locuinte, cu peste 935.000 dolari si Scoala Superioara de Aviatie Civila, circa 400.000 dolari.

In perioada analizata, in ringul BRM s-au desfasurat 19 proceduri de achizitii si vanzari in valoare de peste 4,7 milioane dolari, cu o imbunatatire totala a preturilor ce a depasit 2,9 milioane dolari. Terminalul BRM de la Timisoara se afla in fruntea celor 28 de puncte de lucru deschise pe tot teritoriul tarii, care, prin cele 7 licitatii de achizitii, a realizat peste 400.000 dolari saptamana trecuta. Terminalele BRM au inregistrat o valoare totala de tranzactionare de peste 1,1 milioane dolari si 26 de licitatii organizate.