Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a urmat si ieri trendul ascendent cu care a inceput saptamana, consemnand cresteri atat la nivelul indicilor bursieri, cat si la nivelul volumului de actiuni tranzactionate.

Astfel, pe parcursul sedintei de ieri au fost tranzactionate aproape 180 de milioane de titluri, in valoare totala de peste 400 de miliarde de lei.

Starul zilei a fost, cum ne-am obisnuit, SNP Petrom (SNP), cu peste 30 de milioane de actiuni tranzactionate, pretul titlurilor inregistrand o variatie de 6,8 procente. Actiunile au fost vandute cu 4.090 de lei pe titlu, pentru ca la cumparare sa se consemneze un pret de 4.060 de lei.

Locul doi, la categoria intai de tranzactionare, a fost ocupat, ieri, de Oltchim SA (OLT), cu peste patru milioane de titluri tranzactionate. Cu o variatie de 6,94 de procente, actiunile Oltchim au incheiat sedinta la un pret de 2.880 de lei per titlu. Si actiunile Bancii Transilvania (TLV) au inregistrat o evolutie pozitiva in sedinta de ieri, peste trei milioane de titluri facand obiectul schimburilor bursiere.

La finalul zilei, actiunile TLV consemnau un pret de inchidere de aproape 11.000 de lei per titlu.

Rolast SA (RLS) este singura companie care a inregistrat scaderi in sedinta de ieri.

Cu o variatie de 0,55 la suta, cele 500 de titluri RLS tranzactionate in ringul BVB au consemnat un pret de inchidere de 1.810 lei. In urma tranzactiilor de ieri, indicele BET a consemnat o crestere de 2,28 la suta, pana la valoarea de 5.305,31 de puncte, in timp ce indicele compozit BET-C a urcat, de asemenea, pana la 3.426,14 puncte. Acestea sunt cele mai mari valori atinse, luna aceasta, de cei doi indici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cum si-au propus doi antreprenori sa salveze statiunea Baile Herculane
Setari Cookie-uri