Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a hotarat cu unanimitate de voturi retragerea calitatii de membru al CCIR pentru Camera de Comert si Industrie Iasi (CCII) si excluderea presedintelui CCII Mihail Vlasov din conducerea CCIR, potrivit unui comunicat remis NewsIn. Comitetul executiv al CCIR si-a argumentat decizia prin incercarile nestatutare ale lui Mihail Vlasov de a prelua conducerea CCIR, de modificare a statului, a functionarii si a obicetivelor acesteia.

"Mai mult, la 27 aprilie 2005, un grup de paza de la SC Regent Securitz SRL, instigat de dl. M. Vlasov, a patruns cu forta in sediul CCIR, ocupand etajele si mai multe birouri si interzicand iesirea din sediu si accesul in sediu. Motivul: un presupus atac terorist din partea unor irakieni. Aceste actiuni au perturbat grav activitatea CCIR, au tensionat relatiile intre camerele de comert si industrie judetene si intre acestea si CCIR, au adus pentru o perioada de cateva luni de zile CCIR intr-o situatie conflictuala cu Guvernul Romaniei, au afectat imaginea publica a CCIR", se arata in comunicatul CCIR.

Potrivit Camerei de Comert a Romaniei, decizia guvernului de a transfera registrul Comertului in subordinea Ministerului Justitiei a fost determinata de Vlasov.

CCIR a sustinut ca Vlasov nu actioneaza in interesul comunitatii de afaceri din Iasi, nici ca reprezentat al acesteia. "De altfel, Camera de Comert Iasi incalca grav principiile organizarii pe baze democratice a membrillor CCI iasi, caci permite cumpararea de voturi in Adunarea Generala a Camerei. Astfel, potrivit site-ului CCI Iasi, un membru al asociatiei poate cumpara, contra unei taxe anuale de 624 USD, cinci voturi in Adunarea Generala, contra unei taxe anuale de 312,5 USD, doar doua voturi in Adunarea Generala, iar daca plateste cotizatia anuala de 125 USD va primi doar un singur vot in Adunarea Generala".

Conform Statului CCIR, deciziile pot fi contestate de CCI Iasi si de Mihail Vlasov
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri