Banca digitala va deveni o realitate in Romania in urmatorii cinci ani, iar dispozitivele mobile vor ramane in centrul atentiei, potrivit bancherilor si reprezentantilor platformelor de plati mobile prezenti la conferinta Banking 2.0, organizata de wall-street.ro, in parteneriat cu Alpha Bank.

„In Romania, momentan legislatia nu permite infiintarea unei banci digitale, dar in viitor se va implementa. Vom fi la volan si o sa putem sa solicitam un credit de pe telefonul mobil. In cinci ani cred ca vom avea o banca digitala in Romania; amenintarea vine de foarte aproape in acest sens, din Polonia, unde exista o astfel de banca, axata pe digital, si care a intrat de curand in Romania", a declarat Florin Branici, Deputy Manager Alternative Channels Division, Alpha Bank.

Totusi, platile prin dispozitivele mobile nu sunt asteptate sa explodeze in Romania avand in vedere dimensiunea redusa a pietei locale, insa acestea vor ramane principalul motor de crestere pentru pentru tranzactiile digitale.

„In Romania, nu ma astept ca platile prin dispozitie mobile sa explodeze, deoarece inca suntem o piata mica. In schimb, la nivel global se poate vorbi despre o avalansa a acestor tipuri de tranzactii, realizate in special prin device-uri precum smartwatch-uri sau bratarile inteligente. Mai mult decat atat, pe plan international, probabil se va ajunge in viitor la plata pur biometrica, in prezent fiind deja testata scanarea amprentelor”, mentioneaza Dan Virtopeanu, managing partner Breeze Mobile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri