"In urma acestei norme, odata ce se va solicita majorarea capitalului social nu cred ca vor ramane mai mult de 200 de brokeri in piata de asigurari. Drept consecinta, piata de brokeraj se va opri din crestere. Daca pana in acest moment motorul principal a fost segmentul de retail, din cauza schimbarilor din piata, in special a reducerii comisioanelor pe partea raspundere civila auto (RCA - n.r.), piata va bate pasul pe loc, iar pe retail anticipez o plafonare a brokerilor in maxim doi-trei ani", spune Viorel Vasile (foto), pentru sursa citata.

Conform datelor centralizate de ASF, la data de 30 iunie 2015 un numar de 601 brokeri de asigurare detineau autorizatie de functionare.

In opinia sa, din cauza disparitiei unui numar considerabil de brokeri nu va mai fi un acces atat de usor la produsele de asigurare. "Vor ramane neacoperite multe zone din provincie, de la sate, unde este destul de greu de ajuns si nu se justifica economic sa deschizi un birou acolo. Gradul de cuprindere in asigurare, din pacate, o sa scada, dar pana la urma acesta este trendul si nu cred ca avem ce face", mai spune seful Safety Broker.

Citeste si:

"Esenta brokerajului de retail consta in comision, iar in momentul in care nivelul acestuia scade devine mai putin rentabil. Deja ajungi la sub ceea ce ai nevoie sa iti continui afacerea intr-o luna si atunci esti nevoit sa te adaptezi si sa faci altceva. Cu siguranta, vor fi agenti cel putin in zona rurala care vor renunta sa mai vanda asigurari. Spun acest lucru, din cauza scaderii comisionului la RCA, dar si din cauza legii asigurarii de locuinte. In momentul in care nivelul de comision la polita PAD este destul de redus si nu iti permite sa iti desfasori activitatea nu se justifica nici emiterea politei PAD. La polita PAD comisionul este undeva intre 5 si 8%, iar la o prima de 20 de euro, nu se justifica din punct de vedere economic emiterea, tiparirea, trimiterea catre Bucuresti a politei s.a.m.d..", adauga Viorela Vasile.

Sursa foto: Mircea Dragos