BT Asigurari Transilvania lanseaza asigurarea de viata pentru grup

BT Asigurari Transilvania, una dintre companiile Grupului Financiar Banca Transilvania, a anuntat lansarea unui nou produs de asigurare in parteneriat cu unul din reasiguratorii de top la nivel mondial, societatea Gen Re

Asigurarea de viata pentru grup completeaza incepand din aceasta luna portofoliul BT Asigurari Transilvania dedicat persoanelor juridice. Prin acest nou produs compania clujeana raspunde nevoilor de asigurare ale grupurilor formate din cel putin 10 persoane, angajati ai uneia - si aceleasi - companii.

Potrivit oficialilor companiei, avantajele companiilor care incheie acest tip de asigurare sunt primele de asigurare foarte competitive si simplificarea procedurii de incheiere a asigurarii. Totodata, societatile care includ asigurarea de viata pentru grup in pachetul de beneficii oferite angajatilor sai utilizeaza astfel unul dintre cele mai moderne instrumente de fidelizare si motivare, frecvent intalnit in tarile Uniunii Europene, reprezentand o alternativa viabila de completare a pachetelor de beneficii financiare.

Forma standard a asigurarii de viata pentru grup acopera riscul de deces si unul sau mai multe dintre urmatoarele riscuri: deces din accident, invaliditate din accident, invaliditate permanenta totala, interventie chirurgicala din accident, interventie chirurgicala din orice cauza si indemnizatie de spitalizare din accident. Dat fiind faptul ca BT Asigurari isi construieste relatii de durata cu clientii prin flexibilitate, categoriile de riscuri incluse in acest tip de asigurare pot fi completate si cu alte riscuri, in functie de particularitatile domeniului de activitate al societati contractante.

Orice companie poate avea initiativa incheierii asigurarii de viata de grup pentru angajatii sai, pentru aceasta, trebuie doar sa stabileasca lista de angajati-beneficiari, pentru a defini grupul asigurat. Calitatea de membru al grupului o poate avea orice angajat activ la munca la data intrarii in vigoare a asigurarii, care nu a lipsit de la munca din motive medicale mai mult de 14 zile consecutive in cele 12 luni precedente, noii angajati vor fi cuprinsi in asigurare de la data incadrarii lor.

Compania de asigurare va emite o singura polita de asigurare, riscurile acoperite sunt comune pentru toti membrii grupului, simplificand astfel considerabil procedura de incheiere si gestionare a politelor. in cazul producerii unui eveniment asigurat beneficiarul asigurarii este angajatul, membru al grupului asigurat, sau mostenitorii sai legali, caruia compania de asigurare ii va plati indemnizatia de asigurare (despagubirea) la producerea evenimentului asigurat.

BT Asigurari Transilvania lanseaza in Romania asigurare de viata pentru grup in colaborare cu societatea de reasigurare Gen Re, una dintre primele cinci companii de reasigurare pe plan mondial, lider de piata in Statele Unite, prezenta in 26 de tari prin 67 de reprezentante si peste 2.700 de angajati. Prin colaborarea cu Gen Ren, BT Asigurari Transilvania beneficiaza de asistenta permanenta din partea unei echipe specializate in asigurari de viata pentru grup si de experienta internationala, acumulata de societatea de reasigurare, in comercializarea acestui tip de asigurare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri