Bursa Romana de Marfuri (BRM) a organizat, miercuri, prima sedinta de tranzactionare a cerealelor pe asa numita \"Piata la Disponibil\", in care a fost cumparata o cantitate de 1.325 de tone, a informat un comunicat al institutiei.
In cadrul primei sedinte de tranzactionare in ringul cerealelor, au fost lansate ordine de vanzare pentru o cantitate totala de 5.625 tone grau, din care au fost adjudecata 1.325 tone, pentru care s-au obtinut preturi cuprinse intre 360 si 370 lei pe tona. "Cantitatea de grau neadjudecata - pentru care vanzatorii nu au acceptat preturile oferite in timpul sedintei de tranzactionare va fi reprogramata la tranzactionare in sedinta din data de 20 septembrie 2006", se mentioneaza in comunicatul BRM.

"Aceasta sedinta de tranzactionare este o prima etapa in organizarea ringului cerealelor pe Piata la disponibil, prin care BRM aduce in Romania modelul de tranzactionare adoptat de bursele de marfuri internationale, perfect adaptat specificului pietei romanesti. Reglementarea cadrului pentru desfasurarea tranzactiilor cu cereale va permite formarea, in conditii de transparenta totala, a pretului de piata, capabil sa raspunda asteptarilor intregului lant, de la producator la procesator.

Pe "Piata la disponibil", cerealele se tranzactioneaza periodic, ceea ce va permite formarea unei cotatii relevante pentru piata romaneasca", a declarat Mircea Filipoiu, presedinte director general al BRM. La BRM, prin asa numita "Piata la disponibil" sunt organizate ringuri specifice pentru principalele categorii de produse fungibile: cereale, produse agro-alimentare, produse petroliere si alte produse energetice,


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Antreprenor in Romania: este cea mai buna destinatie de investitii!