Cu mai mult de o saptamana inaintea expirarii ofertei transmise tuturor actionarilor Romexterra Bank, MKB Bank si-a asigurat 50% plus o actiune, conditie minima necesara pentru a deveni actionarul strategic al Romexterra Bank

Tranzactia s-a derulat conform asteptarilor, astfel MKB Bank a treia mare banca din Ungaria, detinuta in proportie de 89,62% de Bayerische Landesbank (Germania), va deveni actionar majoritar al Romexterra Bank pana la inceputul lunii octombrie.

Ceilalti actionari ai Romexterra Bank mai au la dispozitie o saptamana pana la expirarea ofertei in data de 23 septembrie, pentru a accepta oferta si a vinde actiunile in aceleasi conditii, anuntate anterior.

Aflata pe un trend ascendent, Romexterra Bank are in prezent o cota de piata de 0,8%, iar prin achizitia actiunilor, actionarul majoritar MKB Bank intentioneaza cresterea semnificativa a cotei de piata a bancii pana in anul 2010. Astfel, clientii actuali si potentiali vor beneficia de diversificarea ofertei de servicii si produse, precum si de dobanzi competitive.

MKB Bank urmareste o dezvoltare teritoriala in conformitate cu strategia pe termen lung a Romexterra Bank. MKB Bank intentioneaza sa extinda reteaua teritoriala a Romexterra Bank pana la 150 unitati la nivelul intregii tari, iar ca o consecinta directa, banca va putea deservi in timp 70.000 clienti corporativi, inclusiv IMM-uri, cat si 700.000 clienti persoane fizice.

Strategia pe termen mediu si lung a MKB Bank urmareste atingerea unei cote de piata de cel putin 5,5-6,0%. MKB Bank va finanta achizitia prin majorarea capitalului social si prin imprumuturi subordonate, procese aflate in derulare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Elevator Lab : Raiffeisen Bank deschide înscrierile pentru FinTech-uri
Setari Cookie-uri