Vienna Insurance Group (VIG), care controleaza Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, a subscris in Romania prime brute totale de 300,6 milioane euro in primele noua luni, in crestere cu 23,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dublandu-si profitul inainte de taxe, la 5,5 milioane euro.

"Modificarea contextului de pe piata asigurarilor din Romania, precum si masurile luate de grup pentru restructurarea operatiunilor continua sa aiba efecte pozitive, ducand la un profit (inainte de impozitare) de 5,5 milioane de euro. Valoarea primelor a crescut semnificativ, cu 23,3%, la 300,6 milioane euro", se arata intr-un comunicat al VIG, citat de Mediafax.

In primele noua luni ale anului trecut, grupul austriac a raportat la nivel local prime brute subscrise de 243,8 milioane euro si un profit inainte de taxare de 2,6 milioane euro. Pe segmentul daune/accidente, companiile locale detinute de Vienna Insurance Group au inregistrat o crestere de 15,9%, la 241,8 milioane euro, comparativ cu 208,6% in aceeasi perioada din 2014.

Cele trei companii au consemnat un avans de 66,8% pe segmentul politelor de viata, la 58,8 milioane euro, "datorita succesului vanzarilor de asigurari de tip unit-linked realizate prin intermediul filialei locale a Erste Group".

Rata neta combinata s-a imbunatatit substantial, insa continua sa depaseasca usor pragul de 100%, situandu-se la 102,2%, in scadere cu 7,1 puncte procentuale. La nivel de grup, primele consolidate subscrise de VIG au totalizat 6,9 miliarde euro, in scadere cu 1,8%, iar profitul inainte de impozitare s-a redus cu 60%, la 175,3 milioane euro.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri