Viva Credit, companie specializata in credite pana la salariu, isi deschide prima filiala in afara tarii in Republica Ceha, in urma unei investitii de un milion de euro si estimeaza aproximativ 1.000 de clienti in primele trei luni de activitate.

"Am ales Republica Ceha in urma unor studii care au relevat potentialul acestei zone. Spre deosebire de piata romaneasca, piata ceheasca este mult mai matura, tipurile de servicii pe care noi le oferim fiind bine cunoscute de catre clienti. In acelasi timp, aici sunt prezenti toti marii jucatori internationali din domeniul imprumuturilor pe termen scurt, generand o competitivitate ridicata. Extinderea Viva Credit este un pas important pentru ca suntem o companie romaneasca ce patrunde in afara granitelor tarii si cucereste piata externa", a declarat Ionut Stan (foto), general manager Viva Credit.

El a adaugat ca investitia acopera nevoia de capital uman, dezvoltarea sistemului informatic si nevoia de creditare pentru extindere. Activitatea de creditare a Viva Credit pe piata din Republica Ceha a inceput in luna noiembrie a acestui an, iar pana in prezent au fost acordate deja peste 100 de credite. Obiectivul principal Viva Credit este sa atinga pragul de 1000 de clienti, pana la sfarsitul acestui an.

"Piata de credite pe termen scurt din Republica Ceha este similara cu cea din Romania, clientii apreciaza faptul ca pot obtine un imprumut de mica valoare online si foarte rapid. Am ales sa mergem acolo cu acelasi model de afaceri pe care il avem in Romania, un model care e usor diferit de cel practicat de competitorii regionali. Este un model de business pe care l-am folosit cu succes in ultimii 5 ani de activitate in Romania si pe care vrem sa il aplicam la nivel regional. Republica Ceha este doar primul pas" a declarat Viorel Stan, chairman Viva Credit.

Viva Credit este o institutie financiara romaneasca ce activeaza pe piata din Romania din anul 2011, an in care a lansat pe piata autohtona conceptul de credit pana la salariu 100% online. In Romania, Viva Credit a acordat pana acum 300.000 de imprumuturi, in valoare totala de peste 150 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri