Raiffeisen Bank a obtinut o suplimentare a resurselor disponibile in cadrul initiativei JEREMIE, prin intermediul careia banca va putea acorda credite in valoare de inca 35 de milioane de euro. Este cea de-a doua suplimentara a plafonului obtinuta de banca, ceea ce ridica totalul creditelor destinate IMM-urilor (conform definitiei europene), prin acest instrument financiar, la 125 milioane euro.

Produsul de creditare consta in finantarea activitatii curente si a investitiilor, pe termen mediu si lung, in conditiile unei dobanzi subventionate si cu cerinte reduse de garantii.

"Din momentul lansarii produsului in piata – in urma cu un an – si pana in prezent am acordat peste 1.000 astfel de finantari si ne asteptam ca pana la finalul Programului sa dublam acest numar. Luand in calcul si rezultatele inregistrate in cadrul primei initiative JEREMIE, Raiffeisen Bank e lider pe piata locala in acordarea acestui tip de finantare", a declarat Monica Udrescu, Director Executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank.

JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este acronimul utilizat in perioada de programare 2007-2013 pentru instrumentele financiare pentru IMM finantate din fonduri structurale. In Romania, initiativa JEREMIE este administrata de catre Fondul European de Investitii si este sustinuta prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivittii Economice” 2007-2013, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare, avand un buget final de 225 milioane Euro prin care se vor acorda finantari totale de peste 600 milioane Euro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri