Egnatia Leasing devine IFN si isi majoreaza capitalul social

Actionarii diviziei de leasing a Egnatia Bank au decis majorarea capitalului social al societatii cu suma de 385.000 lei, de la 394.000 la 779.000 lei (220.000 euro), precum si transformarea societatii in institutie financiara nebancara (IFN)

Majorarea de capital a fost efectuata prin marirea valorii nominale a unei actiuni, de la 3,94 lei/actiune la 7,79 lei/actiune, prin aportul in numerar al fiecarui actionar, proportional cu cota de participare la capitalul societatii. Capitalul social al Egnatia Leasing va cuprinde 100.000 de actiuni, cu o valoare nominala de 7,79 lei/actiune, potrivit NewsIn. Noua denumire a societatii este Egnatia Leasing IFN SA

Egnatia Leasing este detinuta in proportie de 99% de catre Egnatia Bank, restul de 1% din actiuni fiind detinut, in proportii egale, de 0,2% fiecare, de catre cinci cetateni greci. Egnatia Leasing IFN (Romania) S.A. face parte din grupul elen Egnati8a, care este prezent in Romania din anul 2000, prin Egnatia Bank (Romania) S.A.

Egnatia Leasing IFN (Romania) S.A. s-a constituit in decembrie 2003 si are ca obiect de activitate finantarea in sistem leasing a bunurilor mobile si imobile penru persoane juridice, persoane fizice si persoane fizice autorizate.

Potrivit Ordonantei nr. 28 din 26 ianuarie si normelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), orice institutiei financiara nebancara (IFN) trebuie sa se constituie ca o societate pe actiuni, iar denumirea societatii trebuie sa contina sintagma "institutie financiara nebancara" sau abrevierea acesteia, "IFN".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri