Piata fondurilor mutuale ar putea ajunge la 1-2 miliarde euro in trei-cinci ani

"Piata fondurilor de investitii ar putea ajunge la 1-2 miliarde euro in trei-cinci ani", a declarat citat de NewsIn, Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management. Investitiile in fonduri mutuale in Romania reprezinta doar 0,1% din Produsul Intern Brut (PIB), in comparatie cu cele din Europa Centrala si de Est, care depasesc 4% din PIB-ul zonei.

Potrivit statisticilor oficiale, la finalul lunii august, plasamentele in fonduri mutuale atingeau suma de 496,40 milioane lei (aproximativ 141 milioane euro). La ora actuala, investitiile in fonduri mutuale in Romania sunt in valoare de doar 4,9 euro pe cap de locuitor, comparativ cu cele din Polonia de 250 euro pe cap de locuitor, din Slovacia - 396 euro pe cap de locuitor si Ungaria - 450 euro pe cap de locuitor, a spus Ion. in statele dezvoltate, investitiile in fonduri mutuale sunt mult mai mari, ajungand in Franta la 17.000 euro pe cap de locuitor, iar in SUA la 21.000 euro pe cap de locuitor. in SUA, 20% din actiunile tranzactionate pe Bursa apartin fondurilor de investitii.

"Am reusit sa extindem serviciile de call-direct si pentru fondurile de investitii si speram sa fie extinse si serviciile de tranzactionare prin internet pentru fonduri", a adaugat Mihail Ion. Presedintele Raiffeisen Asset Management a mai anuntat ca Raiffeisen intentioneaza sa se lanseze in domeniul pensiilor private.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri