Banca Comerciala Carpatica si Banca de Export-Import a Romaniei Eximbank au semnat la Sibiu acordul de parteneriat privind dezvoltarea unei relatii de cooperare generala intre cele doua institutii financiare, in scopul sustinerii mediului de afaceri romanesc, se arata intr-un comunicat al Bancii Carpatica.
Obiectivul principal al colaborarii dintre cele doua banci consta, conform declaratiilor comune, in identificarea unor noi solutii de sprijinire reciproca. Banca Comerciala Carpatica va asigura clientilor sai finantarile solicitate, iar Eximbank va oferi acestora garantii, asigurari sau produse specifice, precum si produsului compensarea partiala a dobanzii la creditele in lei. De asemenea, Eximbank se poate implica in proiecte comune cu BCC, cum ar fi participarea la sindicalizari de credit si risc, declara Dr. Nicolaie Hoanta, Presedintele BCC.

Banca Comerciala Carpatica are in prezent peste 200 de unitati operationale, fapt ce o situeaza pe pozitia a sasea in sistemul bancar romanesc, din punctul de vedere al retelei teritoriale. Pentru perioada urmatoare, BCC intentioneaza sa atinga o cota de piata de 1,52%. Banca de Export Import a Romaniei Eximbank a fost creata in vederea facilitarii accesului si mentinerii exportatorilor romani pe pietele externe, inclusiv pe cele cu grad de risc crescut. Incepand cu anul 2005, banca s-a implicat si in sprijinirea financiara a intreprinderilor mici si mijlocii.
Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Altex construieste un centru logistic cu peste 37 mil. euro
Setari Cookie-uri