Raiffeisen Leasing estimeaza pentru acest an un profit net de sase milioane euro, cu 60% mai mult comparativ cu castigul de 3,8 milioane euro din 2005, pe fondul cresterii volumului contractelor finantate, a declarat directorul de vanzari al companiei, Mihaela Mateescu, citata de Mediafax.

Profitul net al Raiffeisen Leasing s-a cifrat la 4,3 milioane euro pe primele 8 luni ale lui 2006, mai mult decat intreaga valoare consemnata in 2005. Compania a semnat contracte in valoare totala de 105 milioane euro in perioada mentionata, in timp ce activele erau de 203 milioane euro, comparativ cu 169 milioane de euro la sfarsitul anului 2005.

Cea mai mare parte a contractelor, circa 79%, a vizat achizitia de vehicule, in timp ce 19% au reprezentat finantari pentru echipamente, iar 1% finantari imobiliare. Raiffeisen Leasing este in negocieri pentru finantarea catorva proiecte importante in domeniul imobiliar, dintre care unul are o valoare de circa opt milioane euro, spune Mateescu.

Compania are un capital social de 14,93 milioane lei, divizat in 1,49 milioane actiuni cu o valoare nominala de zece lei pe titlu.Raiffeisen-Leasing International Gesellschaft detine 99,9% din actiunile firmei. Raiffeisen Bank controleaza 0,07% din titluri, in timp ce Raiffeisen Capital&Investment, Raiffeisen Asset Management si Raiffeisen Services au fiecare cate o cota de 0,01%.

Membra a Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB), compania ocupa pozitia a cincea in topul societatilor de leasing la nivel national la finele anului trecut, cu o cota de piata de 6,65% in functie de valoarea bunurilor finantate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si