Generali Asigurari a lansat polita de tip unit-linked \"Generali Investment Unit Solution\", care se va adresa celor care doresc sa aiba atat o polita de asigurare de viata, cat si instrumente de economisire mai sofisticate, a anuntat un comunicat Generali.
"Produsele unit linked se diferentiaza in mod esential de asigurarile traditionale prin modul de gestionare a riscului investitional.", informeaza NewsIn. Generali Investment Unit Solution prezinta un plan personal de investitii, ce este cumulat cu o polita de asigurare.

Prin polita de tip unit-linked, clientii generali vor putea opta pentru schimbarea strategiei investitionale sau pentru efectuarea de plati suplimentare, independente de cele esalonate. Durata unui contract variaza intre 5 si 30 de ani, iar varsta clientului nu trebuie sa depaseasca, pana la finalul contractului de asigurare, 75 de ani. In momentul maturitatii, capitalul politei de asigurare poate fi primit integral sau sub forma de pensie de tip viagera, garantata, temporara sau pensie viagera impartita proportional intre soti.

Generali are in prezent trei fonduri de investitii, pe termen scurt si lung, al caror grad de risc difera. Generali Investment Unit Solution Confident se adreseaza celor care doresc un "castig sigur", a anuntat comunicatul Generali. Generali Investment Unit Solution Armonie are un grad de risc mai ridicat decat fondul anterior, insa imbinat cu rentabilitate, iar Generali Investment Unit Solution Activ "se adreseaza celor care doresc un castig mare si sunt dispusi sa riste pentru a-l obtine", anunta comunicatul companiei de asigurari. Fondurile Confident si Armonie sunt in lei si au fost lansate in luna septembrie.

Confident este compus in proportie de 75% din instrumente de pe piata monetara si restul din instrumente cu venit fix, iar Armonie are in componenta 75% instrumente cu venit fix si 25% actiuni. Pana la finele acestui an, cand estimam ca vom incheia circa 1.000 de contracte de asigurare unit linked, vom adauga inca un fond in RON, cu investitii preponderente in actiuni, a declarat directorul general Generali Asigurari, Tudor Moldovan. n plus, in prima parte a anului 2007, compania va mai lansa inca trei fonduri in moneda europeana.", a continuat oficialul companiei. Programele de investitii vor fi publicate pe site-ul www.generali.ro si saptamanal intr-un cotidian de larg tiraj, a adaugat Tudor Moldovan.

Oferta politei unit-linked Generali Investment Unit Solution poate fi completata cu o asigurare suplimentara de tipul deces din accident, invaliditate totala si permanenta din accident, indemnizat ie zilnica de spitalizare din accident, indemnizatie zilnica pentru imobilizare temporara in aparat ghipsat, indemnizatie pentru interventii chirurgicale din accident, indemnizatie pentru boli grave, potrivit Generali Asigurari.

Un raport al companiei de asigurari Generali a aratat ca, pe primul semestru al anului 2006, volumul primelor brute subscrise a crescut de 2,51 ori mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut si a ajuns la 133,7 milioane lei (37,8 milioane euro), a informat pe 1 august compania. Volumul total de prime brute incasate de Generali s-a ridicat, in primul semestru al anului, la 106,1 milioane lei, dublu fata de perioada similara a anului 2005.

Potrivit datelor companiei, cele mai bine vindute asigurari in primul semestru au fost cele de mijloace de transport terestre (49,4% din total prime brute subscrise), urmate de asigurarile de incendiu si calamitati naturale (13,8%).Conform Monitorului Oficial din 26 iulie, actionarii Generali Asigurari, membra a grupului italian Generali, au aprobat pe 26 aprilie decizia de majorare a capitalului de la 30 milioane lei (8,4 milioane euro) la 50 milioane lei (14 milioane euro).

Generali Asigurari a avut anul trecut, potrivit datelor CSA, o valoare a primelor brute subscrise pentru asigurari generale si de viata de 130 milioane lei. Societatea de asigurari s-a situat in 2005 pe locul 10 pe piata asigurarilor, cu o cota de piata de 2,96%.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a notat in raportul pe anul 2005 ca pierderi semnificative au fost inregistrate de societatile Asiro, Astra, Aviva, Generali Asigurari si Interamerican, valoarea insumata in cazul acestora reprezentand 93,6% (94,81 milioane lei) din valoarea pierderii totale consemnate la nivelul pietei. Generali a incheiat anul trecut cu pierderi de 15 milioane lei si a fost a treia firma de asigurari in "topul" companiilor cu cel mai mare volumul al pierderilor pe domeniul asigurarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri