"La opt luni de la achizitionarea Volksbank Romania avem ocazia sa anuntam incheierea cu succes a integrarii VBRO in structura BT si fuziunea celor doua banci. Acum suntem o singura banca, o singura echipa", se arata intr-un comunicat al Bancii Transilvania.

La achizitionarea, integrarea Volksbank in structura Bancii Transilvania si fuziunea prin absorbtie au contribuit peste 600 de persoane din ambele banci, dintre care circa 100 au avut responsabilitati permanente in domenii-cheie.

"Am pornit la drum in acest proiect cu gandul ca dorim sa pastram clientii Volksbank Romania, sa construim, de la inceput, o relatie pozitiva. La momentul achizitionarii VBRO am facut public angajamentul fata de acestia, pe care l-am respectat: aproximativ 34.000 de clienti Volksbank Romania au beneficiat de reduceri si de beneficii din partea BT", se precizeaza in comunicat.

Clientii Volksbank au beneficiat de o reducere a datoriei totale de 1,5 miliarde lei, reprezentand restituirea comisionului de risc pentru credite, indiferent de moneda, discount-uri pentru conversia creditelor in franci elvetieni si diminuarea automata a datoriei totale pentru creditele curente.

Citeste si:

Banca Transilvania a semnat in decembrie 2014 un angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunileVolksbank Romania, iar in aprilie 2015 a anuntat finalizarea tranzactiei. Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost facute publice.

Operatiunea a fost aprobata, la sfarsitul lunii august, de Banca Nationala a Romaniei, data efectiva fiind ultima zi a lunii decembrie a anului trecut, cand a incetat de drept valabilitatea autorizatiei de functionare a Volksbank Romania.

Banca Transilvania este a treia institutie de credit din sistemul bancar romanesc in functie de active, dupa BCR si BRD, iar in urma integrarii va concura cu BRD pentru a doua pozitie pe piata.

BT avea la 30 septembrie active de 39,39 miliarde lei, in urcare cu 10,6% fata de finele anului trecut, in timp ce BRD a raportat active de 47,6 miliarde lei, de la 45,18 miliarde lei la sfarsitul lui 2014.