Adunarea Generala a Actionarilor BCR Asigurari a decis numirea lui Mihail Tecau, incepand cu 1 octombrie, in functia de Presedinte.
Mihail Tecau are o cariera remarcabila in domeniul asigurarilor ceea ce constituie o baza solida pentru aplicarea cu succes in continuare a strategiei de dezvoltare a Grupului BCR pe piata asigurarilor. El a detinut functii importante in cadrul companiei Allianz-Tiriac precum si la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor unde, in ultimii 5 ani, a ocupat succesiv functiile de director, director general si secretar general al Comisiei.

BCR Asigurari, infiintata in anul 2001, este una dintre subsidiarele din Grupul BCR cu cea mai spectaculoasa crestere.

Strategia Grupului asigura o dezvoltare echilibrata pe toate segmentele pietei financiare, BCR fiind lider incontestabil atat in sfera serviciilor bancare cat si in leasing si in asset management si avand o pozitie de elita pe piata asigurarilor.

Suntem un grup financiar puternic in care asigurarile ocupa un loc foarte important, inclusiv din perspectiva dezvoltarii ofertei de produse financiare integrate la standarde europene, apte sa satisfaca nevoile clientilor. Avem ca obiectiv strategic cresterea continua a valorii pentru actionari, ceea ce, implicit, inseamna pentru BCR Asigurari urcarea in Top 3, pe termen mediu, a declarat Nicolae Danila, presedintele executiv al BCR.

BCR Asigurari a inregistrat la semestrul I 2006, fata de aceeasi perioada a anului trecut, o crestere a valorii primelor brute subscrise de 130%, valoarea acestora ajungand la 186,8 milioane lei (RON). In prezent, cota de piata este de aproximativ 7%.

In 2002, BCR Asigurari a subscris 6,41 milioane euro si detinea putin peste 1% din piata asigurarilor. In 2005, compania a subscris aproape 82 milioane euro, detinand o cota de piata de aproape 7%, valoarea afacerilor crescand de peste 12 ori in acest timp. In aceeasi perioada, piata asigurarilor a crescut de aproape doua ori, de la 613 milioane euro prime brute subscrise in 2002 la 1,2 miliarde euro subscrieri realizate in 2005.

Este o mare provocare si totodata o oportunitate deosebita pentru a-mi valorifica, in echipa celei mai dinamice societati romanesti de asigurare, experienta si cunostintele acumulate pe parcursul celor 10 ani de activitate in domeniu. Sunt foarte bucuros sa pot contribui, de acum incolo, la succesul liderului pietei financiare din Romania, care este Grupul BCR. BCR Asigurari este pe locul 5 in topul societatilor de profil si impreuna cu echipa, mi-am fixat ca o prima tinta atingerea, cat mai rapid, a unei cote de piata de 15%, a precizat Tecau.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri