Compania Asitrans Asigurari va investi 200.000 euro pentru dezvoltarea de afaceri in Ungaria si Bulgaria, dupa 1 ianuarie 2007, data la care se presupune ca Romania va adera la Uniunea Europeana, a declarat directorul general al Asitrans, Bogdan Stan, intr-o conferinta de presa.
"Intrarea Asitrans pe piata bulgara si pe cea ungara a asigurarilor nu se va face prin infiintarea de sucursale Asitrans in cele doua tari vecine ale Romaniei, ci prin colaborarea cu brokeri de asigurari din Ungaria si Bulgaria, care vor distribui acolo produsele Asitrans", a mai spus Bogdan Stan, citat de NewsIn. "Vom investi aproximativ 100.000 euro pentru fiecare dintre cele doua piete externe vizate, investitii care vor consta in cheltuieli de organizare, cu deplasarile, cu consultantii locali, precum si cu comisioanele brokerilor de asigurari cu care vom colabora in Bulgaria si Ungaria", a mai spus Stan.

"Estimam ca, in 2007, afacerile derulate de Asitrans pe piata bulgara si pe cea ungara a asigurarilor vor reprezenta in jur de 10% din cifra totala de afaceri a Asitrans pe anul respectiv", a spus directorul general al Asitrans Asigurari. In prima instanta, Asitrans Asigurari se va adresa clientilor corporativi din cele doua tari, fara sa incerce sa acceseze segmentul de retail, al persoanelor fizice, aceasta urmand sa fie o etapa ulterioara a dezvoltarii afacerilor Asitrans in Ungaria si Bulgaria, a mai precizat Bogdan Stan. Produsele pe care Asitrans le va distribui pe pietele mentionate vor fi polite de asigurare a proprietatilor si polite de asigurari auto, a mai spus directorul general al Asitrans.

"Avem aceasta dorinta de expansiune, pentru ca Asitrans si-a pus la punct un sistem de organizare care permite o astfel de strategie: sistem IT integrat, sistem de management al calitatii si o forta de organizare bine structurata", a mai spus Bogdan Stan. "Analizand piata de asigurari din Ungaria, am realizat ca vom putea subcrie riscuri similare cu cele din Romania cu o marja de profit mai mare, avand in vedere nivelul primelor de asigurare mai ridicat decat in Romania si cheltuielile de achizitie mai scazute. in ceea ce priveste piata asigurarilor din Bulgaria, exista un potential important pentru companiile care vor sa faca afaceri pe termen lung in aceasta tara", a mai spus Stan.

"Nivelul afacerilor derulate pe piata ungara asigurarilor este de aproximativ de doua ori mai mare decat in Romania, in primele sase luni din 2006 asiguratorii ungari inregistrand afaceri de 831 milioane euro, fata de 434 milioane euro, nivelul pietei din Romania, in perioada similara", a aratat Stan. "Dimpotriva, piata bulgara a asigurarilor este de doua ori mai redusa decat cea din Romania, inregistrand, in 2005, un nivel al primelor brute subscrise de 546 milioane euro, fata de 1,2 miliarde euro, nivelul afacerilor de pe piata romaneasca a asigurarilor, in aceeasi perioada", a adaugat Bogdan Stan.

Asitrans Asigurari a inregistrat, dupa primele opt luni ale anului 2006, o cifra de afaceri de 45,1 milioane lei (12,77 milioane euro), comparativ cu 18,9 milioane lei (5,38 milioane euro), in perioada similara a anului trecut, ceea ce reprezinta o crestere, in lei, cu 138,79% a afacerilor derulate de Asitrans. Cota de piata a Asitrans, dupa primul semestru al anului 2006, pe segmentul asigurarilor generale, era de 1,53%, comparativ cu 0,77%, la sfarsitul anului 2005.

Asitrans Asigurari isi propune sa atinga o cifra de afaceri de 65 milioane lei la sfarsitul anului 2006, a mai spus directorul general al companiei. Asitrans si-a majorat recent capitalul social, cu suma de 4,099 milioane lei, de la opt milioane lei la 12,10 milioane lei (3,46 milioane euro). Majorarea de capital s-a realizat prin incorporarea rezervelor pe anii 2003 si 2004, cu exceptia rezervelor legale, a beneficiului aferent anului 2005 si prin aport in numerar al actionarilor, se mai spune in Monitorul Oficial.

In urma majorarii de capital, structura actionariatului societatii de asigurari Asitrans este urmatoarea: Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) (37,5899%), Cristiana Basgan (17,6501%), Banca Romaneasca (10,7507%), alti actionari - 87 persoane fizice (29,2105%) si cinci persoane fizice (4,7988%).

Compania de asigurari Asitrans a inregistrat o cifra de afaceri de 35 milioane lei (9,83 milioane euro) pe primul semestru al anului 2006, in crestere cu 127% fata de perioada similara a anului trecut.
Asigurarile de raspundere civila auto (RCA si Carte Verde) au detinut ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, pe primul semestru al anului 2006 (69%), in timp ce politele de asigurare auto de tip CASCO au reprezentat peste 15% din portofoliul Asitrans.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri