Euro s-a apreciat, marti, cu 0,51% (182 lei vechi) fata de moneda nationala, pana la un nivel de 3,5304 lei/euro, potrivit cursului oficial afisat de banca centrala, care a cotat euro, in ziua precedenta, la 3,5122 lei/euro.

"Euro era tranzactionat, in deschiderea sedintei valutare de marti, la 3,5210-3,5260 lei si apoi s-a apreciat pana la 3,5350-3,5400 lei. Ulterior, moneda europeana a inceput sa se deprecieze usor, iar dupa afisarea cursului oficial de catre banca centrala euro se tranzactiona cu 3,5290-3,5330 lei", a declarat, pentru NewsIn, dealerul sef al Bancii Transilvania, Teo Birle.

El a mai spus ca se asteapta ca euro sa se mentina, in aceasta saptamana, in intervalul de tranzactionare de 3,50-3,54 lei/euro.

"Au inceput sa se deprecieze usor si monedele din celelalte tari est europene, probabil ca o marcare de profit de catre investitori dupa aprecierea acestor monede din ultimele zile", a mai spus Birle.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a calculat, marti, un curs de 2,7891 lei/dolar, cu 139 lei vechi mai mult pentru un dolar(0,50%) fata de luni, cand era de 2,7752 lei/dolar, pe fondul tranzactiilor de pe piata londoneza.

Pe piata de la Londra, moneda americana s-a apreciat in jurul orei pranzului pana la 1,2660 dolari/euro, de la 1,2710 dolari/euro cu cat era cotata in deschiderea sedintei valutare de marti.

"Dobanzile overnight (la depozitele cu scadenta la 24 de ore) de pe piata monetara s-au prabusit pana la 1,3-2,4% pe an, de la 7,25-8,25% pe an pentru ca jucatorii au vrut sa faca rost de lei pentru constituirea rezervei minime obligatorii", a mai spus Birle.

Dealerul sef al Bancii Transilvania a mai spus ca se asteapta ca dobanzile la depozitele overnight sa se mentina la un nivel scazut in aceasta saptamana, urmand sa creasca de saptamana viitoare, dupa comstituirea rezervelor minime obligatorii.

BNR a afisat, in prima parte a zilei de luni, o medie a dobanzilor overnight de 4,69% la depozitele atrase (BUBID), in scadere cu 3,00 puncte procentuale fata de dobanda de vineri, iar dobanda medie la depozitele plasate (BUBOR) era de 6,34% pe an, respectiv cu 2,39 puncte mai putin decat la sfarsitul saptamanii trecute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri