Concurenta analizeaza preluarea Romexterra Bank de catre MKB Bank

Consiliul Concurentei va lua o decizie privind dobandirea controlului asupra Romexterra Bank de catre banca maghiara MKB Bank asupra mediului concurential pe piata bancara in 30 de zile de la data notificarii, informeaza un comunicat al institutiei.

Consiliul Concurentei trebuie sa avizeze orice achizitie sau fuziune daca cifra de afaceri cumulata a companiilor implicate in aceasta operatiune depaseste echivalentul in lei a zece milioane euro si exista cel putin doua companii implicate care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro.

Reprezentantii bancii maghiare, detinuta de Bayerische Landesbank (BayernLB), a saptea banca din Germania ca marime, au anuntat ca vor sa dezvolte activitatile bancii Romexterra. Cu active de 1,09 miliarde de lei la jumatatea acestui an, Romexterra are o cota de 0,76% din piata bancara romaneasca, potrivit statisticilor bancii centrale.

MKB Bank nu este prezenta pe piata romaneasca prin nici o alta societate, ceea ce face ca aprobarea Consiliului Concurentei sa fie o simpla formalitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri