Conducerea BERD i-a prezentat luni presedintelui Klaus Iohannis prioritatile pe care le are in relatia cu Romania, aratandu-si increderea intr-o crestere a investitiilor private, potrivit Administratiei Prezidentiale , conform Mediafax.

Seful statului a primit la Palatul Cotroceni, luni, vizita delegatiei Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), condusa de presedintele Suma Chakrabarti. In cadrul intrevederii, conducerea BERD i-a prezentat sefului statului cele mai importante evolutii economice, perspectivele privind climatul investitional, national si regional, precum si prioritatile pe care BERD le are in relatia cu Romania.

''Chiar daca in ultima perioada a existat un anumit recul in planul finantarii, a fost reafirmata convingerea ca BERD va fi un actor proactiv pe piata din Romania, in special in anumite sectoare si directii cheie, precum finantarea companiilor de stat incluse in programe de reforme structurale, sustinerea sectorului IMM-urilor, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, incurajarea dezvoltarii pietei de capital si a calitatii mediului antreprenorial. Conducerea BERD si-a aratat increderea intr-o crestere a investitiilor private pe masura ce investitorii capata tot mai multa incredere in politicile economice ale Guvernului si in parcursul economic general al Romaniei'', arata Presedintia.

Potrivit aceleiasi surse, Iohannis a invitat BERD sa contribuie la imbunatatirea climatului investitional romanesc, nu doar prin suportul financiar oferit, ci si prin expertiza si consultanta profesionista pe care expertii bancii o poseda, in conditiile in care Romania inca are de implementat o serie de reforme economice.