Alior Bank Varsovia - sucursala Bucuresti are sediul in Charles de Gaulle Plaza si a fost "inmatriculata" oficial in registrele BNR in data de 14 ianuarie.

La final de septembrie, Alior Bank avea in Polonia circa 750 de unitati proprii, conform raportului financiar, dar - dupa fuziunea cu Meritum Bank si incheierea unor parteneriate cu Tesco si T-Mobile - ajunsese la aproape 1.600 de puncte de vanzare. Banca a raportat la 9 luni un profit net in crestere cu 22%, pana la 270 milioane de zloti (61,4 milioane de euro), si avea active de 8,5 miliarde de euro.

Parteneriatul cu T-Mobile, inceput in Polonia in mai 2014, a condus la cresterea bazei de clienti cu 235.000, iar proiectul prin care banca finanteaza achizitia de telefoane mobile a clientilor T-Mobile a dus la un flux de credite noi de 6,7 milioane de zloti (1,5 milioane de euro).

Citeste si:

Si in Romania, banca poloneza este asteptata sa implementeze un model de business similar, dupa ce in vara anului trecut a semnat un parteneriat cu Telekom Romania, prin care anunta ca va furniza solutii bancare clientilor Telekom. Conform estimarilor Alior, parteneriatul din Romania se bazeaza pe targetarea celor 6 milioane de clienti ai Telekom si pe dinamica buna de crestere a serviciilor bancare in Romania si a pietei smartphone-urilor.

De altfel, reprezentantii Telekom Romania spuneau in vara anului trecut ca Alior va oferi mai intai servicii bancare clientilor persoane fizice, cu accent pe functionalitati inovatoare, precum mobile wallet-ul, dar ulterior banca se va adresa si clientilor business.

Sursa foto: Tupungato_Shutterstock