ProCredit Bank a obtinut, la finalul lui august, un profit dupa impozitare de 550.000 euro, dupa anul trecut banca a afisat un profit net de aproape 850.000 euro, pe fondul cresterii creditelor cu 51% pana la 133 milioane euro in acest interval. La jumatatea acestui an, ProCredit Bank avea un profit net de 329.000 euro, adaugat directorul general al bancii, Michael Kowalski.

Banca a inregistrat active de 182 milioane euro la sfarsitul lunii august, in crestere cu 41% fata de nivelul din decembrie 2005. Portofoliul creditelor acordate a crescut cu 51% in primele opt luni ale acestui an, pana la 133 milioane euro, asa incat ponderea creditelor in total active a fost de 73% la finalul lunii august.

"ProCredit Bank Romania nu si-a externalizat creditele catre banca mama, desi avem actionari internationali", a declarat pentru NewsIn directorul general al bancii. Volumul depozitelor a fost de 90 milioane euro la sfarsitul lunii a opta in crestere cu 38% fata de nivelul atins la sfarsitul anului trecut.

Banca derula, la sfarsitul lui august, 27.000 de contactate de creditare, cu 30% mai mult decat in decembrie 2005. Volumul creditelor in derulare la sfarsitul lunii august era de 135 milioane euro, iar in decembrie 2005, nivelul acestora era de 88 milioane euro.

"Circa 91% din creditele pe care le acordam sunt pentru intreprinderi mici si mijlocii si persoane fizice autorizate, 9% sunt credite pentru imbunatatirea locuintei. Acordam si credite de consum dar intr-o proportie foarte mica", a mai spus Kowalski. Suma medie imprumutata de ProCredit Bank clientilor sai nu depaseste 5.000 euro, iar dobanda medie la care acorda aceste credite e "cu cateva puncte procentuale mai mare decat media pietei", a mai spus directorul general al bancii.

El a explicat ca aceasta situatie se datoreaza faptului ca banca inregistreaza costuri de refinantare mai mari decat alte banci din Romania, care au active mult mai mari si care pot obtine la randul lor credite cu dobanzi mult mai avantajoase.

Ponderea creditelor acordate in lei din totalul creditelor a fost de 75%, al creditelor in euro de 20%, in vreme ce mai putin de 5% au reprezentat-o crditele in dolari. Banca a deschis 23 de unitati in tara si vrea sa ajunga la 30 pana la sfarsitul anului, iar urmatoarea sucursala va fi deschisa in Ramnicu Valcea.

Actionarul majoritar al bancii romanesti este ProCredit Holding din Germania, care detine 32,22% din actiunile ProCredit Bank Romania. Commerzbank controleaza 21,03% din capitalul social al bancii romanesti, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare are un pachet de 16,53% din actiuni, KFW are 13,21%, International Financial Corporation (IFC)- 12,06%, iar Internationale Projekt Consult are 4,96% din actiunile ProCredit Bank Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri