Bank of Cyprus (BOC) doreste o cota de 1% din piata romaneasca, va avea 15 sucursale inca din primul an de functionare, dar nu este interesata de preluarea unei banci romanesti, a declarat pentru NewsIn, directorul general al operatiunilor (BOC), Antonios Tsiakouris. "Intram pe piata singuri, nu prin achizitie, conform planului stabilit", a precizat Tsiakouris, care este managerul proiectului de deschidere a sucursalei BOC in Romania.

"Vrem sa infiintam 15 unitati inca din primul an si ne-am dori o cota de piata de 1%", a declarat Tsiakouris. "Daca totul merge bine, ne asteptam sa primim aprobarea bancii centrale a Romaniei pana la sfarsitul anului acesta", a mai afirmat oficialul BOC. Daca Bank of Cyprus va avea o cota de piata de 1%, atunci s-ar situa la mijlocul clasamentului bancar dupa active, luand in calcul ierarhia afisata de statisticile Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Comentand asupra deciziei de a intra pe piata romaneasca, oficialul BOC a declarat ca banca are incredere in viitorul sistemului bancar romanesc. "Credem ca dupa ce (n.red. Romania) va intra in UE, se vor ivi multe oportunitati pe piata romaneasca", a subliniat Tsiakouris.

Oficialul BOC a mai adaugat ca intrarea pe piata bancara romaneasca a fost analizata din perspectiva faptului ca multe banci grecesti au intrat pe piata romaneasca. Tsiakouris a mai adaugat ca sunt deja finalizate contracte cu companii grecesti, prezente in Romania, dar si ca banca va oferi servicii clientilor romani.

Expertiza noului presedinte al Bank of Cyprus a fost importanta pentru intrarea pe piata bancara din Romania, iar acesta era deja implicat in servicii de consultanta pentru banca cipriota, a afirmat Tsiakouris. Presedintele Bank of Cyprus, Eleftherios Ioannou, a condus, intre 2000 si 2004, Apha Bank Romania. El a fost ales, in unanimitate, presedinte al Bank of Cyprus pe data de 7 septembrie. Eleftherios Ioannou a fost in conducerea Alpha Bank din 1990 pana in 2000, iar in perioada 2000-2004 a numit presedinte al Alpha Bank Romania.

Bank of Cyprus (BOC) a anuntat marti ca a primit aprobarea bancii centrale din Cipru pentru deschiderea unei sucursale in Romania, care va putea opera direct pe piata bancara romanesca dupa ce va primi acordul de la Banca Nationala a Romaniei (BNR). Banca a mai anuntat ca va deschide prima sucursala la inceputul anului 2007. De asemenea, BOC se va concentra in Romania asupra firmelor mici si mijlocii (IMM-uri), sector unde banca a obtinut rezultate bune, fara a neglija zonele de corporate si retail, informeaza comunicatul BOC.

Bank of Cyprus a fost fondata in 1899 si este liderul de piata in Cipru. Banca ofera servicii de retail si comerciale, dar si de finantare, de factoring, de brokeraj, de asigurari generale si de viata. Bank of Cyprus mai gestioneaza fonduri si ofera servicii de banca de investitii. Grupul financiar are sucursale in Grecia, Australia, Marea Britanie si Insulele Channel si reprezentante in SUA, Canada, Africa de Sud, Rusia si Romania. La 30 iunie, activele grupului financiar BOC erau la circa 23 miliarde euro. Bank of Cyprus este listata la bursele de valori din Cipru si Atena.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »