Ministerul Finantelor Publice a semnat acordul de licentiere a Trezoreriei Statului ca acceptator de plati electronice cu carduri MasterCard si Maestro, care va permite contribuabililor sa plateasca taxe si impozite online la bugetul de stat si la bugetele locale, fara perceperea unor comisioane.

"Ministerul Finantelor Publice a semnat acordul de licentiere a Trezoreriei Statului ca acceptator de plati electronice cu carduri MasterCard si Maestro in conditiile stabilite de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin Trezoreria Statului", se arata intr-un comunicat al ministerului, conform Mediafax.

MasterCard va realiza implementarea tehnica, care va dura maxim trei luni.

Implementarea sistemului de plata online, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei Statului, se va realiza din fonduri europene prin proiectul "Imbunatatirea capacitatii procesului decizional la nivelul sectorului financiar din Romania - TREZOR". In urma evaluarii de catre Autoritatea de Management a Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA), acesta a fost acceptat in vederea finantarii.

Proiectul va dezvolta o componenta dedicata platii cu cardul, prin intermediul careia contribuabilii vor putea efectua plata online a tuturor tipurilor de impozite si taxe atat la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, cat si la cele administrate de alte institutii publice. Contribuabilii nu vor plati comisioane la tranzactii.

"E un pas important pe care Ministerul Finantelor Publice il face pentru a veni in intampinarea contribuabililor. Acestia isi vor putea plati taxele si impozitele de acasa si de la serviciu, cu ajutorul unui sistem sigur si accesibil. Consider ca usurinta cu care ne platim taxele si impozitele este esentiala pentru o colectare mai eficienta si pentru cresterea gradului de conformare voluntara. Este si o expresie a respectului pe care il avem pentru cetatean. Infrastructura nou creata este deschisa pentru toate sistemele de plata care accepta autorizarea Trezoreriei in conditiie legislatiei in vigoare", a declarat in comunicat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

" Licentierea Trezoreriei Statului ca acceptator de plati cu cardurile MasterCard sau Maestro reprezinta o premiera mondiala si suntem mandri ca astfel ne alaturam autoritatilor in demersurile lor de crestere a gradului de fiscalizare a economiei, cu ajutorul mijloacelor de plata electronice", a afirmat Cosmin Vladimirescu, manager general al MasterCard pentru Romania.

Sursa foto: A. and I. Kruk / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri