Clientul, persoana fizica sau juridica, se prezinta la ghiseul de metale pretioase cu obiectele din aur pe care doreste sa le tranzactioneze iar angajatul bancii efectueaza analiza pentru stabilirea obiectelor din aur ce pot fi achizitionate. Obiectele din aur se achizitioneaza pe loc cu eliberarea numerarului in lei.

Aurul poate fi sub forma de monede din aur, emise in Romania si in alte tari sau fragmente din astfel de monede; medalii comemorative romanesti si din alte tari, specificate in cataloage; lingouri si bare din aur; bijuterii si obiecte din aur minim 14 K; benzi din aur dentar.

BCR va afisa zilnic, pe linga cursul valutar de la casele de schimb, si cursul de cumparare pentru aurul de 24 karate. Pentru aurul cu un numar de karate inferior celui de 24 de karate, suma in lei ce se elibereaza va fi corespunzatoare numarului de karate respectiv. BCR nu cumpara aur cu mai putin de 14 karate si nici alte metale sau pietre pretioase.

Citeste si:

BCR este singura banca comerciala din Romania care ofera acest gen de servicii populatiei si agentilor economici, potrivit oficialilor bancii. Banca a mai deschis puncte de lucru pentru cumpararea de aur de la populatie si agenti economici in Bucuresti, la Sucursalele Judetene din Arad, Dolj, Salaj, Suceava, Teleorman, Vrancea, precum si la Sucursala Central din Judetul Mures.

BCR a achizitionat de la populatie si agenti economici, de la lansarea produsului (20 decembrie 2004) si pana in prezent, o cantitate de circa 157 Kg aur.