Piraeus Bank Grecia, in asociere cu Piraeus Bank Romania, sunt fondatorii unei noi companii de brokeraj in asigurari, Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania SRL, a anuntat Monitorul Oficial.

Actionarii noii societati de brokeraj in asigurari sunt Piraeus Bank Grecia (95%) si Piraeus Bank Romania (5%). Capitalul social al societatii este in valoare de 105.000 lei (aproximativ 30.000 euro).

Administratorii societatii Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania sunt Sofronios Strinopoulos si Viorel Mischie.

Piraeus Bank Romania, subsidiara a Piraeus Bank Group, a luat fiintă in anul 2000, prin preluarea de catre Piraeus Bank Group din Grecia a unei banci deja existente pe piata romanească, si anume Pater Credit Bank. Banca dispune de o retea de 30 de sucursale si avea, la jumatatea anului, active de 1,19 miliarde lei (335 miliarde euro), care reprezentau 0,83% din activele bancare romanesti, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Piata romaneasca a brokerajului in asigurari a inregistrat o cifra de afaceri, reprezentand prime brute intermediate, in valoare de peste 161 milioane euro in primul semestru din 2006, cu aproape 30% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, potrivit estimarilor revistei Profil Asigurari.

Valoarea contractelor de asigurare intermediate in primele sase luni ale anului este egala cu aproape o cincime din valoarea cifrei de afaceri a industriei asigurarilor din primele sase luni ale anului curent, arata datele revistei de specialitate.