Pensionarii care au deschise conturi pentru plata pensiilor la Bancpost vor putea sa-si ridice banii de la banca si in luna octombrie, din cauza numeroaselor solicitari venite din partea pensionarilor, informeaza Casa Nationala de Pensii (CNPAS).

Pentru luna octombrie, taloanele de plata a pensiilor nu vor mai fi distribuite de Bancpost, ci de catre casele teritoriale de pensii, prin intermediul Postei Romane, indiferent de modalitatea de plata pentru care beneficiarul a optat. Taloanele vor avea culoarea mov si vor fi distribuite la domiciliul pensionarului, transmite NewsIn.

Pentru plata drepturilor cuvenite in luna luna noiembrie, toti clientii Bancpost, cu domiciliul in Romania, vor putea opta, pana in 20 octombrie, pentru plata prin card. Cei care nu opteaza pentru aceasta varianta, se vor adresa caselor de pensii teritoriale, pentru a alege modalitatea de plata dorita: prin mandat postal, conturi curente sau conturi de card deschise la alte banci cu care CNPAS urmeaza sa incheie conventii pentru plata pensiilor.

Pensionarii cu domiciliul in strainatate isi vor incasa pensia potrivit procedurii folosite pana acum, in baza procurii speciale, prevazute in normele de aplicare a legii 19/2000.

In perioada urmatoare, Bancpost nu va mai deschide conturi pentru plata pensiilor decat pensionarile cu domiciliul in Israel, care fac obiectul unor proceduri distincte.

Guvernul a adoptat saptamana trecuta ordonanta de modificare a legii pensiilor, prin care a fost introdus un comision de 0,15%, platit de la bugetul asigurarilor sociale, pentru plata pensiilor in cont bancar si de 1,3% pentru distribuirea pensiilor la domiciliu prin Posta. Pensia se va plati optional prin mandat postal, cont curent sau cont de card, in conditiile negociate de Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS) cu Posta Romana sau cu bancile, iar casele teritoriale de pensii vor trimite, lunar, prin posta, la domiciliul beneficiarilor, taloanele de plata, indiferent de modalitatea in care acestea au fost achitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Tudose arata FMI "cifrele exacte" sa "nu mai greseasca" in previziuni