Garanti Bank a inregistrat, la sfarsitul anului trecut, un profit de aproximativ 70 milioane de lei, iar activele bancii au ajuns la 10,8 miliarde lei, in crestere cu 16% fata de 2014, avans ce a propulsat banca pe pozitia a zecea in clasamentul celor mai mari banci din piata romaneasca, dupa valoarea activelor, conform reprezentantilor bancii turcesti.

Cresterea bancii se datoreaza avansului pe zona creditelor pentru companii si IMM-uri, dar si pe zona de retail, aceasta din urma reprezentand aproximativ 11% din valoarea activelor. "Profitabilitatea bancii se datoreaza si faptului ca 2015 a fost un an cu efect de recul, care a acoperit pierderile suferite in decursul anului 2014", a declarat Bogdan Neacsu, directorul general adjunct Garanti Bank.

Obiectivul institutiei bancare pentru acest an este sprijinirea creditarii pe segmentul companiilor si al IMM-urilor, Garanti Bank oferind un plafon de 120 de milioane de euro pentru finantari de acest tip. "Sunt domenii si antreprenori care merita dezvoltare si finantare si incercam sa ne asumam riscuri suplimentare deoarece suntem constienti de problemele trecutului", a mai spus Neacsu.

De asemenea, Garanti Bank isi propune sa imbunatateasca relatia cu clientii, sa se concentreze asupra tehnologiilor si investitiilor in domeniul IT si asupra digitalizarii. "Prin prisma faptului ca apartinem grupului turcesc Garanti, ne dorim sa aducem si in Romanua acea tehnologie folosita de ei", a mai spus Neacsu, in cadrul unui seminar.

La nivelul grupului Garanti, care mai detine si Garanti Leasing si Garanti Credite de Consum, profitul inregistrat a fost de 100 milioane lei.

Citeste si:
Novo Park prelungeste contractul cu Garanti Bank pana in 2024
Novo Park prelungeste...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Grupul Garanti Romania a inregistrat un profit net in crestere cu 25%
Setari Cookie-uri