ING Bank a inregistrat anul trecut un profit brut de 392 milioane lei, in crestere cu 22% fata de 2014, in conditiile scaderii costurilor de risc cu circa 8%, la 55 milioane lei, si cresterii venitului total cu 13%, la 1,02 miliarde lei, a anuntat miercuri institutia de credit.

Soldul creditelor acordate a urcat cu 29%, la aproape 14,44 miliarde lei, cota de piata detinuta de banca pe segmentul creditarii fiind de 6,3%, in crestere de la 4,8% in 2014, potrivit datelor proprii, conform Mediafax.

Creditele pentru IMM-uri au consemnat cel mai mare avans, de 77%. Creditarea in moneda nationala a ajuns la un sold de 8,66 miliarde lei, in crestere cu 60%.

"Cred ca cea mai mare realizare a ING in 2015 este cresterea creditarii, atat pentru companii, cat si pentru persoane fizice. Am crescut substantial finantarea noastra pentru IMM-uri si am facut progrese in domeniul digitalizarii reducand costurile de tranzactionare", a declarat miercuri Michal Szczurek, CEO ING Bank Romania.

Creditele penmtru persoane fizice au reprezentat 46%, restul de 54% revenind companiilor.

Citeste si:
20% dintre angajatii ING au pe agenda dezvoltarea digitala a bancii
Michal Szczurek, CEO ING Bank...

Depozitele atrase de la clienti au ajuns la 18,55 miliarde lei, cu un avans egal cu cel al creditarii, de 29%. Cota de piata pe depozite se plaseaza la 6,9%, in comparatie cu 6% la finele anului 2014.

Persoanele fizice au plasat 63% din fonduri, iar companiile au avut depozite reprezentand 37% din portofoliu.
ING Bank a atras anul trecut 96.000 de clienti individuali activi, astfel ca portofoliul total cumuleaza 866.000 de clienti.

Costurile totale s-au apreciat cu 9%, la 575 milioane lei, pe fondul cresterii activitatii, investitiilor in dezvoltarea infrastructurii IT si aplicatii de business, costurilor de reglementare si noi angajati.

Costul de risc a scazut de la 60 milioane lei in 2014 la 55 milioane lei anul trecut, in contextul unei politici prudente de creditare pentru gestionarea riscului.

Citeste si:
ING Bank, profit mai mare cu 35% la 9 luni si cresteri pe digital
ING Bank Romania, profit net...

Raportul cost/venituri s-a redus cu 2 puncte procentuale, la 56%, iar randamentul capitalului (ROE) a urcat de la 20% la 24%.

Sursa foto: wongwean / shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ING Bank Romania creste salariul minim: la cat va ajunge