Ponderile celor doua segmente principale in totalul veniturilor au ramas neschimbate, asigurarile generale reprezentand 90% din portofoliu, iar restul revine asigurarilor de viata, conform Mediafax.

Pentru intreg portofoliul de asigurari generale, nivelul despagubirilor efectiv platite anul trecut a fost de peste 446 milioane lei, in crestere cu 7,3% fata de 2014. Totodata, obligatiile de plata ale companiei inregistrate sub forma de rezerve de daune aferente riscurilor intamplate, acoperite prin polite de asigurari generale, se ridicau la 101 milioane lei.

Cele mai mari valori ale indemnizatiilor platite au fost pentru daune morale si vatamari corporale, respectiv pentru daune ale proprietatilor persoanelor juridice. Pe segmentul auto, Allianz-Tiriac a achitat peste 1,3 milioane lei in contul unei polite RCA emise de companie, ca urmare a unui accident produs in Romania soldat cu vatamari corporale si peste 3,2 milioane lei pentru un accident auto avut loc in strainatate (Carte Verde).

Pe segmentul asigurarilor de bunuri si proprietati, statisticile realizate la nivelul portofoliului companiei arata ca, desi mai putin frecvente, incendiile produc pagube de valori semnificative. Cea mai mare despagubire achitata unei persoane juridice pentru o polita de asigurare property s-a ridicat la peste 800.000 lei, ca urmare a producerii riscului de incendiu.

Citeste si:

Aproximativ 40% din totalul dosarelor de daune la locuinte au fost solutionate anul trecut prin procedura de daune rapide, durata medie de solutionare a acestora fiind de sub cinci zile lucratoare.

"Am investit sume consistente in software si infrastructura IT si vom continua sa alocam resurse importante pentru a deveni mai accesibili clientilor si pentru a le oferi experiente pozitive in toate zonele de interactiune cu compania noastra", a declarat intr-un comunicat Remi Vrignaud, director general al Allianz-Tiriac Asigurari.
Asiguratorul are o rata de solvabilitate de 153%, potrivit reglementarilor Solvency II.

In ultimul trimestru al anului trecut, subscrierile totale au depasit 286 milioane lei, cu un avans de 9,6% comparativ cu acelasi interval din 2014.

"Anul 2015 a fost pentru Allianz-Tiriac un an in care am facut primii pasi importanti in directia digitalizarii: am lansat aplicatia Allianz-Tiriac pentru mobil, a fost implementata optiunea de evaluare on-line a calitatii serviciilor de solutionare a daunelor, iar multe dintre operatiunile de back-office au fost automatizate si optimizate", a punctat Vrignaud.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock