MKB Bank a preluat 55,2% din capitalul bancii Romexterra

MKB Bank a reusit sa preia 55,2% din capitalul social in cadrul ofertei de cumparare facute actionarilor care s-a incheiat vineri, devenind noul actionar majoritar al bancii, au declarat surse din cadrul Romexterra.

Pretul oferit de MKB a fost de sase lei pentru o actiune Romexterra, potrivit reprezentantilor bancii. Astazi a fost ultima zi in care detinatorii de actiuni Romexterra au mai putut raspunde ofertei de cumparare de actiuni lansata de a treia banca ungara ca marime, MKB.

Reprezentantii bancii ungare MKB, detinuta de a saptea banca din Germania ca marime, Bayerische Landesbank (BayernLB), vor sa dezvolte activitatile bancii Romexterra. "MKB Bank intentioneaza sa extinda reteaua teritoriala a Romexterra Bank pana la 150 unitati la nivelul intregii tari, iar ca o consecinta directa, banca va putea deservi in timp 70.000 de clienti corporativi, inclusiv firme mici si mijlocii, cat si 700.000 clienti persoane fizice", se precizeaza in documentul citat, informeaza NewsIn. Banca ungara doreste sa ajunga pe termen mediu si lung o cota de piata de cel putin 5,5-6,0%, sustin reprezentantii bancii. " MKB Bank va finanta achizitia prin majorarea capitalului social si prin imprumuturi subordonate, procese aflate in derulare", se mai arata in comunicat.

Cu active de 1,09 miliarde lei (305 milioane euro) la jumatatea acestui an, Romexterra are o cota de 0,76% din piata bancara romaneasca, potrivit statisticilor bancii centrale. Strategia BayernLB privind piata romaneasca prevede cumpararea a cel putin 50% plus o actiune pana la sfarsitul lunii septembrie 2006 si preluarea intregului pachet de actiuni al bancii pana la inceputul anului 2007, prin intermediul bancii maghiare MKB, potrivit unui raport prezentat recent de presedintele consiliului director al BayernLB.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri