OTP Bank Romania a inregistrat un profit dupa taxe de 1,5 miliarde forinti (4,8 milioane euro) anul trecut, aproape dublu fata de anul anterior, in contextul in care indicatorii financiari ai diviziei locale a grupului ungar au fost influentati pozitiv de consolidarea rezultatelor Bancii Millennium.

Pentru 2014, OTP Bank Romania a raportat un profit dupa taxe de 765 milioane de forinti. Veniturile totale au avansat cu 18%, la 27,7 miliarde de forinti (89,4 milioane de euro), potrivit raportului financiar publicat vineri de grupul ungar OTP, conform Mediafax.

Veniturile nete din dobanzi au crescut, de asemenea, cu 18%, la 22,9 miliarde de forinti (73,9 milioane de euro), ca urmare a impactului pozitiv al consolidarii Bancii Millennium, in timp ce reducerea de dobanda oferita clientilor cu imprumuturi in franci elvetieni a generat un efect negativ de 600 de milioane de forinti in primele 12 luni, din care 120 de milioane de forinti in trimestrul al patrulea.

In acelasi timp, veniturile generate de imprumuturile in valuta au fost influentate pozitiv de aprecierea francului elvetian in raport cu leul, se arata in raport.

Majorarea cu 55%, la 3,77 miliarde de forinti (12,2 milioane de euro) a incasarilor nete din taxe si comisioane este determinata in principal de contributia Bancii Millennium. La categoria venituri din alte surse decat dobanzile, OTP Bank Romania a consemnat o scadere de 38%, la 985 milioane de forinti (3,2 milioane de euro).

Cheltuielile operationale au crescut cu 59% anul trecut, la 21,6 miliarde de forinti (70 milioane de euro), ca urmare a costurilor legate de achizitia Banca Millennium, aproxiamtiv 2,1 miliarde de forinti, dar si a integrarii cheltuielilor operationale ale institutiei de credit.

Din cele 56 de sucursale detinute in Romania de Banca Millennium, 14 au fost inchise in trimestrul al treilea, iar alte 18 in trimestrul al patrulea, astfel ca numarul de sucursale OTP Bank Romania a crescut cu 24 pe parcursul anului trecut.

Reteaua OTP Bank Romania a crescut in 2015 la 108 sucursale, iar numarul angajatilor la 1.139, fata de 84 sucursale si 918 angajati in 2014.
Costul total al riscului a scazut in 2015 cu 50%, raportat la anul anterior.

Consolidarea Banca Millennium a determinat si cresterea activelor totale ale OTP Bank Romania, cu 36%, la 646 miliarde de forinti (2,06 miliarde euro). Soldul brut al creditelor a urcat cu 27%, la 546 miliarde de forinti (1,74 miliarde de euro), iar depozitele cu 51%, la 334,3 miliarde de forinti (1,07 miliarde de euro).

(Sumele in euro au fost calculate la cotatia medie pentru anul 2015 de 309,9 forinti/euro sau de 313,1 foriti/euro pentru finele anului 2015, ambele disponibile in raportul OTP)

Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri