Femeile reprezinta aproape 50% din cei 244 milioane de migranti din intreaga lume si se estimeaza ca vor pune in miscare jumatate din totalul transferurilor globale de bani, estimat la 601 miliarde dolari in 2016. Mai mult de 75% dintre aceste transferuri de bani au ca destinatie tarile in curs de dezvoltare si reprezinta o punte economica de legatura importanta in cadrul familiilor aflate de o parte si alta a globului.

Femeile fac la fel de multe transferuri de bani ca si barbatii, insa trimit sume mai mari din veniturile lor totale. Femeile care fac transferuri de bani au un nivel de educatie superior fata de barbati. Astfel, in cazul a aproximativ trei din 10 de femei migrant nivelul de educatie este de grad universitar, comparativ cu doar aproximativ doi din 10 migranti de sex masculin. Cu toate ca femeile au un nivel de educatie mai ridicat, nivelul lor de integrare in campul muncii este mai scazut decat in cazul barbatilor, acesta fiind un tipar observat atat la nivel global, cat si in economiile dezvoltate, potrivit Western Union.

"In cadrul Western Union, peste 50% din cei 10.000 de oameni sunt femei. Contributia lor este capitala pentru a asigura capacitatea companiei de a satisface nevoile de transferuri transfrontaliere de bani ale consumatorilor nostri globali si pentru a realiza impreuna viziunea noastra fintech", a spus Hikmet Ersek, Presedinte si CEO, Western Union.

The Western Union Company (NYSE: WU) este unul din liderii globali de pe piata serviciilor de plati. Impreuna cu organizatiile sale afiliate Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil si Western Union Business Solutions, Western Union le ofera clientilor sai modalitati de a trimite sau primi bani in locatii din intreaga lume, de a realiza plati si de a achizitiona ordine de plata. Incepand cu 31 decembrie 2015, serviciile sub marca Western Union, Vigo si Orlandi Valuta au fost accesibile printr-o retea comuna de peste 500.000 de locatii ale agentilor in 200 de tari si teritorii si peste 100.000 de bancomate si chioscuri, inclusiv capacitatea de a trimite bani catre un miliard de conturi bancare. In 2015, The Western Union Company a efectuat 262 de milioane de tranzactii consumer-to-consumer la nivel global, realizand transferuri totale de 82 de miliarde de USD intre consumatori si a efectuat 508 de milioane de plati comerciale.

Citeste si:
Coach: Femeile pot sa fie lideri mai buni decat barbatii
Coach: Femeile pot sa fie...
Sursa foto: Sergey Nivens/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Suntem intre europenii care pun cel mai mult pret pe bani intr-o relatie
Setari Cookie-uri