Piraeus Bank Romania, subsidiara locala a grupului financiar elen Piraeus, a confirmat oficial, marti, intr-un comunicat transmis , ca urmeaza sa inchida 19 sucursale situate in orase mici si mijlocii.

Piraeus Bank, care are o retea de circa 120 de unitati, are in plan inchiderea a 19 sucursale, citand surse din domeniul bancar, conform News.ro

”Piraeus Bank Romania confirma faptul ca are in plan inchiderea a 19 sucursale din orasele mijlocii si mici. Banca isi optimizeaza reteaua teritoriala cu scopul concentrarii pe activitatile din orasele mari. Decizia de inchidere a unitatilor s-a luat in contextul in care tot mai multe servicii bancare migreaza catre operatiunile bancare efectuate de la distanta, banca dispunand atat de serviciul de internet banking cat si de o retea importanta de bancomate”, se arata in comunicatul bancii.

Banca desfasoara o activitate de relocare interna a salariatilor afectati de aceasta masura, iar posturile vacante la nivel national sunt oferite cu prioritate acestora.

”Portofoliile de clienti vor fi transferate catre alte unitati apropiate, iar clientii vor fi informati corespunzator in acest sens in perioada imediat urmatoare. Operatiunea de restructurare face parte din planul mai amplu de optimizare a activitatilor bancii, ce a fost initiat in anul 2010”, se mai arata in comunicat.

Procesul de inchidere a unitatilor teritoriale este planificata a avea loc in cursul lunii aprilie.

Potrivit surselor consultate de News.ro, aceasta masura este luata in contextul unor posibile reluari a discutiilor privind vanzarea bancii. Banca-mama din Grecia a purtat discutii privind o eventuala vanzare a Piraeus Bank Romania inca de anul trecut, dar discutiile au esuat pana acum. Pe lista potentialilor cumparatori s-au aflat Banca Transilvania si OTP Bank, dar si fondul american de investitii JC Flowers.

Anul trecut, Piraeus Bank ocupa locul 11 in sectorul bancar romanesc, cu o cota de piata de 2,5% si active evaluate la aproape 9 miliarde lei. Sistemul bancar grecesc traverseaza de cativa ani o criza care a afectat cele mai mari banci elene, prezente si in Romania.

Sursa foto: Claudio Divizia / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri