Legea darii in plata, votata in Senat, reprezinta un risc la adresa stabilitatii financiare a Romaniei, a declarat miercuri, ministrul Finantelor, Anca Dragu.

La inceputul saptamanii trecute, plenul Senatului a votat in unanimitate Legea darii in plata, dupa ce a respins un amendament prin care erau exceptate de la aplicarea acestei legi creditele contractate cu garantii guvernamentale, cum ar fi Prima Casa. In schimb, senatorii au limitat aplicarea legii doar pentru creditele cu o valoare de cel mult 150.000 de euro, conform News.ro

"Legea darii in plata reprezinta un risc la adresa stabilitatii financiare a Romaniei. Un alt risc il reprezinta politica bugetara expansionista, care duce la cresterea deficitului bugetar", a declarat Dragu, la o conferinta organizata de Comisia Europeana, prilejuita de lansarea "Raportului de tara pentru Romania".

Totusi, ministrul a dat asigurari ca deficitul public va ramane sub control in acest an si nu va depasi nivelul de 3% din produsul intern brut (PIB).
"Competitivitatea prin costuri a fost restabilita dupa 2010 in Romania, iar productivitatea muncii a devenit semnificativ mai buna dupa 2012", a mai spus ministrul.

Legea darii in plata se aplica doar creditelor pentru locuinte cu garantii imobiliare. Daca legea intra in vigoare, persoanele care au luat imprumuturi de acest tip pot scapa de orice plata daca cedeaza creditorului locuinta cumparata pe credit.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Finantele propun suplimentarea plafonului la Prima Casa cu 500 mil lei
Setari Cookie-uri