Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a aprobat, pana la inceputul lunii martie, 2.031 de dosare de dauna in baza politelor de asigurare emise de Astra Asigurari, cu o valoare totala la plata de 8,2 milioane de lei, in conditiile in care au fost depuse, in total, 21.371 cereri de plata, a anuntat, joi, institutia, care nu poate face plati pana la o decizie definitiva privind falimentul Astra, scrie News.ro.

Precizarile vin in contextul in care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis, saptamana trecuta, ca Fondul de Garantare a Asiguratilor sa gestioneze dosarele de daune deschise in baza politelor emise de Astra Asigurari pentru evenimente produse din 4 martie 2016, dupa ce arbitrul pietei financiare a respins solicitarea KPMG Restructuring, lichidatorul Astra Asigurari, de a se ocupa de dosare.

Pe langa cele 2.031 de dosare aprobatre, 7.257 de dosare sunt in curs de aprobare in Comisia Speciala a FGA, iar alte 2.500 de dosare vor intra in analiza in perioada urmatoare. De asemenea, Comisia va analiza 350 de dosare pentru care exista hotarari judecatoresti definitive si 4.407 de dosare aferente cererilor de plata pentru restituirea cotei parte din primele de asigurare, depuse de catre asiguratii Astra care au denuntat contractele de asigurare dupa intrarea societatii de asigurari in procedura de faliment.

"FGA recomanda tuturor creditorilor care au depus cereri de plata si care au primit adrese prin care se solicita completarea documentatiei intreprinderea din timp a demersurilor necesare, astfel incat sa beneficieze de o plata cat mai rapida a despagubirilor", se precizeaza in comunicatul institutiei.

Comisia Speciala are ca principala atributie aprobarea sau, dupa caz, respingerea dosarelor inaintate de catre creditorii de asigurare, in baza documentelor inaintate. Pana la finalul luni februarie, FGA a primit 21.371 de cereri de plata de inbaza politelor de asigurare emise de catre Astra. Chiar daca dosarele de plata sunt aprobate de catre Comisia Speciala a FGA, Fondul nu poate efectua platile pana la decizie definitiva privind falimentul Astra Asigurari.

In 3 decembrie 2015, Tribunalul Bucuresti a admis cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de intrare in faliment a Astra Asigurari, insa decizia a fost contestata la instanta superioara.

Curtea de Apel Bucuresti a fixat pentru data de 24 martie un termen de judecata in procesul prin care se judeca falimentul firmei de asigurari Astra. Decizia judecatorilor Curtii de Apel, care va fi definitiva, este importanta pentru ca poate marca debutul platii despagubirilor de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor.

La intrarea in faliment, Astra avea in portofoliu circa 2 milioane de contracte de asigurare, din care circa 870.000 erau polite RCA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri