Banca Nationala a Romaniei (BNR) va lansa, luni, in circuitul numismatic un set de trei monede, dedicate implinirii a 150 de ani de la infiintarea Academiei Romane, cu un pret de vanzare de 1.970 lei, fara TVA, potrivit unui comunicat al institutiei.

Setul cuprinde trei monede - din aur, din argint si din tombac cuprat. Pe langa set, BNR lanseaza si o emisiune de monede de argint, care se vinde cu 330 de lei, fara TVA, conform News.ro

”Aversul monedei din aur reda imaginea zeitei Minerva de pe emblema Academiei Romane, suprapusa peste frontonul sediului Academiei din Bucuresti si peste aula din incinta acestuia, stema Romaniei, inscriptia „ROMANIA”, valoarea nominala „100 LEI” si anul de emisiune „2016” ”, se arata in comunicat.

Reversul este comun tuturor monedelor si prezinta portretele membrilor fondatori ai Societatii Academice Romane si inscriptiile „Academia Romana” si „150 de ani de la infiintare”. Tirajul pentru aceasta emisiune este de 150 de seturi de trei monede si 200 de monede din argint.

Seturile de monede si monedele din argint vor fi insotite de brosuri de prezentare in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central. Lansarea in circuitul numismatic se realizeaza prin sucursalele regionale BNR din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis.

Sursa foto: Baramee Thaweesombat / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri