Romania are nevoie de stabilitate in domeniul reglementarii, a declarat Yakup Cil, CEO Credit Europe Bank Romania, care este de parere ca, atata timp cat au loc schimbari si discutii la nivelul regulilor si normelor juridice, companiile vor intampina dificultati in crearea de noi afaceri.

Aspectul legal este unul dintre cele mai importante intr-o tara, deoarece afecteaza apetitul tuturor celor care vor sa faca afaceri”, a adaugat seful Credit Europe Bank Romania. “Ca bancheri, avem asteptari in privinta reglementarii mediului de afaceri, iar pentru ca Romania sa profite de potentialul economic urias si resursele naturale bogate de care dispune, trebuie sa existe stabilitate, atat la nivel de reglementare, cat si la nivel politic”, a declarat Yakup Cil.

Yakup Cil crede ca aceste doua aspecte afecteaza atragerea de investitii straine in Romania. “Trebuie sa cunosti regulile si sa stii ca nu se vor schimba pentru a putea lua decizii de business”, spune acesta, adaugand ca tara noastra dispune de un potential imens si poate atrage cu usurinta investii straine. “Romania se descurca foarte bine in sectorul agriculturii, exportului, productiei de masini, energetic, dar pentru a creste economia, ai nevoie de investitori straini, care cauta stabilitate pe piata”, a incheiat seful bancii.

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri