Guvernul va decide care vor fi procentele de investitii pentru fiecare categorie de active, prin ordonanta de urgenta care va modifica Legea de functionare 247/2005, a declarat Alexandru Paunescu, presedintele Fondului.
"Vor fi stabilite procentajele in care noi putem sa facem investitii in active cotate, necotate, depozite bancare, actiuni derivate, noi am propus anumite valori pentru aceste detineri, dar altcineva dispune", a explicat Alexandru Paunescu. "Va fi o politica de investitii provizorie, pana la selectarea unui Administrator al Fondului", a mai spus Paunescu.

Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta, Fondul Proprietatea ar putea investi cel mult 20% din activele sale in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare care nu sunt tranzactionate la Bursa, inclusiv actiuni necotate, informeaza NewsIn. De asemenea, Fondul va putea investi cel mult 50% din activele sale in instrumente financiare emise de entitati care apartin aceluiasi grup. In cazul in care societatea de administrare a Fondului face parte dintr-un grup, limita de investitii va fi de 40%.

Depozitele bancare la aceeasi institutie de credit nu vor putea depasi 10% din activele Fondului. Portofoliul va putea include actiuni si instrumente ale pietei monetare emise de un singur emitent in limita a 20% din active, cu posibilitatea de a creste la 30% daca valoarea totala a acestor categorii de titluri, detinute in cadrul fiecarui emitent unde Fondul are participatii de peste 20%, nu va depasi 60% din valoarea activelor. Titlurile de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare (OPCVM) si de alte organisme de plasament colectiv (AOPC) vor avea o pondere de maximum 20% in activul net al Fondului, procentaj admis si pentru plasamentele la bursa, in Romania sau in exteriorul tarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri