Deputatul PNL, Daniel Zamfir, initiatorul legii darii in plata, i-a transmis, duminica, o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos, in care critica punctul de vedere al Guvernului asupra proiectului sau si il acuza pe prim-ministru ca serveste interesele bancilor impotriva celor ale romanilor.

"Opriti minciuna, intoxicarea si abuzul impotriva Legii darii in plata. (...) Va scriu plin de revolta ca dumneavoastra, premierul Romaniei, ati ales sa serviti interesele unor bancheri straini care in a doua cea mai saraca tara din Europa au facut profit dublu fata de media europeana, in loc sa serviti demn interesele celor care cu adevarat aveau nevoie sa fie reprezentati de dvs: cetatenii Romaniei! In timp ce o mana de bancheri s-au ales cu bonusuri, sute de mii de familii de romani au viitorul sub spectrul ruinei", se arata in scrisoarea transmisa de liberal, potrivit News.ro.

Daniel Zamfir spune ca, in punctul de vedere al Guvernului transmis Parlamentului, prim-ministrul preia "aproape cuvant cu cuvant" atacurile mediului bancar la adresa legii. "Aici va diferentiati major de Presedintele Romaniei! Spre onoarea sa, Presedintele Romaniei n-a preluat nimic din discursul apocaliptic, toxic, manipulator al bancilor atunci cand a retrimis legea in Parlament, cerand doar lamurirea unor chestiuni de tehnica legislativa", mai spune Zamfir, comparand in mai multe randuri discursul lui Klaus Iohannis pe aceasta teme cu cele ale lui Dacian Ciolos si ale Guvernului.

Initiatorul legii darii in plata mai spune ca proiectul sau nu anuleaza garantia statului si nu afecteaza programul Prima Casa, asa cum se arata in punctul de vedere al Guvernului. "Decizia de a continua Programul Prima Casa va apartine in exclusivitate, iar doamna ministru Dragu, inca dinainte de adoptarea Legii darii in plata, anunta public incertitudinea continuarii programului din alte motive decat acesta lege. Ca atare, domnule prim-ministru, opriti minciuna!", continua liberalul.

"Nu sunteti prim-ministrul celor 40 de banci straine, sunteti premier peste o Romanie in care aceste banci si-au permis abuzuri si ilegalitati pe care nu si le-au permis in nicio tara din Europa!", mai spune acesta. Daniel Zamfir isi incheie scrisoarea cu un apel catre Ciolos sa opreasca "intoxicarea" in privinta proiectului sau.

"N-am sa va cer demisia pentru ca am convingerea ca, daca n-ati facut acest gest de onoare in cazul copiilor din Arges, n-o veti face nici acum! Ca parlamentar si cetatean al acestei tari nu-mi ramane decat sa va expun public incorectitudinea si sa va cer sa va opriti!", scrie acesta. Guvernul a transmis Parlamentului un punct de vedere critic la adresa Legii darii in plata, afirmand ca ar putea sa o sustina doar daca sunt operate modificari ample, avand in vedere ca actuala forma ar putea afecta stabilitatea bancilor, precum si a intregii piete financiare din Romania.

"Riscurile generate de aplicarea legii in forma transmisa spre reexaminare Parlamentului sunt majore. (...) Consecintele negative aferente ar putea fi semnificative, efectele generate de aplicarea legii fiind greu de cuantificat, ca urmare a precedentului creat, hazardului moral general, precum si a incertitudinii care poate afecta in mod semnificativ perceptia mediilor investitionale asupra predictibilitatii cadrului legislativ din Romania", se arata in punctul de vedere al Guvernului.

Guvernul transmite ca ar poate sustine proiectul, insa numai daca sunt luate in considerare aceste critici. Mai mult, Executivul precizeaza ca modificarile din Senat, dupa reexaminarea proiectului, nu rezolva decat partial problemele din lege. Legea darii in plata se afla in acest moment la reexaminare in Parlament, in comisiile de specialitate din Camera Deputatilor. Reexaminarea a fost aprobata de Senat, cu modificari.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri