Adunarea generala a Asociatiilor Actionarilor din Europa (Euroshareholders) a aprobat proiectul unei posibile fuziuni a burselor de valori si formarea de piete regionale si trans-atlantice.
"Faptul ca adunarea generala a reprezentantilor Euroshareholders se desfasoara la Bucuresti este inca o dovada a interesului pe care il au investitorii europeni fata de piata de capital din Romania", a declarat pentru NewsIn, Gratiela Iordache, director executiv al Asociatiei Actionarilor din Romania, informeaza NewsIn.

In cadrul acestei adunari, au participat reprezentanti ai asociatiilor de actionari din Suedia, Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Belgia, Marea Britanie si Romania. Potrivit declaratiilor oficialilor romani prezenti la adunare, reprezentantii actionarilor au aprobat toate punctele aflate pe agenda zilei, dintre care cea ami importanta decizie a fost acela al creari unei burse internationale (regionale si trans-atlantice).

In cadrul adunarii a fost aprobat si programul organizatiei pentru anul 2007. In decursul viitorului an, se va discuta admiterea in organizatie, ca membru cu drepturi depline, a asociatiilor actionarilor din Irlanda, Slovenia, Slovacia, Ungaria si Letonia.

Totodata reprezentantii actionarilor au decis si aprobarea apropierii de institutiile bancare si mai ales integrarea pietelor financiare intr-un sistem comun, care ar fi benefic pietelor de capital. Nu in ultimul rand, reprezentantii actionarilor europeni au decis intensificarea procesului de lobby pe langa Parlamentul European si Comisia Europeana si dezvoltarea cooperari intre asociatiile nationale, colaborare care are drept scop asigurarea protectiei micilor investitori.

Asociatia Actionarilor din Romania este mebru cu drepturi depline al Grupului Actionarilor din Europa (European Shareholders Group) din 2001. Asociatia Actionarilor din Romania militeaza pentru implementarea in Romania a Principiilor Conducerii Corporative, elaborate de OECD, in vederea dezvoltarii pietei de capital locale.

Asociatia isi doreste asigurarea unei protectii eficiente a drepturilor actionarilor minoritari, fie ei investitori de portofoliu sau nu, pornind de la ideea ca fara asigurarea unui climat favorabil acestora nu se poate asigura functionarea normala a pietei de capital romanesti. Asociatia Internationala a Actionarilor Europeni "Euroshareholders" are rol consultativ pe langa Comisia Europeana in elaborarea actelor normative privind protectia investitorilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri