Legea darii in plata in forma actuala va reduce activitatea in sectorul constructiilor de locuinte si in activitatile conexe, realizate in mare parte de IMM-uri, care ar avea ca efect pierderea a circa 50.000 de locuri de munca, a precizat Consiliul National al IMM-urilor.

Pe langa reducerea accesului la creditele ipotecare, in special pentru tineri, in conditiile in care bancile vor solicita un avans mult mai mare pentru acordarea unui credit si veniturile bugetare aferente acestor activitati din impozitele si contributiile de asigurari obligatorii aferente angajatilor, din TVA, taxe si impozite se vor diminua, conform News.ro.

Consiliul IMM-urilor spune ca este necesara adoptarea unei legi a darii in plata pentru rezolvarea problemelor unor persoane fizice, cu dificultati financiare reale, care nu mai pot sa isi execute obligatiile de plata, din cauze sociale si economice.

Reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii vor ca legea sa se aplice doar persoanelor fizice care au un credit ipotecar pentru cumparea unei locuinte in scop rezidential si doar acelora care au contractat un credit ipotecar pentru cumparea unei prime locuinte, nu si celor care detin deja un alt imobil cu destinatia de locuinta.

"Adoptarea proiectului Legii darii in plata nu trebuie sa conduca la efecte secundare pentru mediul de afaceri, fiind necesar sa se obtina efectele sociale pe care legea si le propune si la o impartire echitabila a riscului creditarii intre personele fizice si banca", se mentioneaza in comunicat.

Legea darii in plata se afla in faza reexaminarii, la Camera Deputatilor, urmand sa fie dezbatuta joi in comisia juridica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Taxele şi impozitele locale vor crește pentru bucureșteni în 2021
Setari Cookie-uri