Valoarea totala a amenzilor aplicate anul trecut de inspectorii ANAF a crescut cu aproape 4% anul trecut, la 24,9 milioane de lei, chiar daca agentia a derulat mai putine inspectii si a dat un numar mai redus de amenzi decat in 2014, potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Numarul inspectiilor fiscale a coborat cu 14%, la 61.000, iar cel al amenzilor aplicate a consemnat un declin de peste 11%, la 11.117, potrivit informatiilor furnizate de ANAF la prezentarea raportului de performanta pentru 2015.

Potrivit vicepresedintelui ANAF Florin Tunaru, strategia de prioritizare a inspectiilor fiscale pentru anul in curs, dar si pe termen mediu, prevede ca agentia sa deruleze mai multe controale la contribuabilii selectati pe baza criteriului de risc.

In urma controalelor efectuate de catre inspectorii ANAF anul trecut a crescut si valoarea sumelor suplimentare stabilite, cu aproape 35%, la 18,84 miliarde de lei. Valoarea estimata a confiscarilor de bunuri si numerar a ramas relativ constanta, la 22,1 milioane de lei. Si numarul sesizarilor penale a crescut, cu 15%, la 3.348, in timp ce valoarea a urcat cu 22%, la 11,25 miliarde de lei.

Inspectorii fiscali au dispus anul trecut 2.374 masuri asiguratorii, fara o variatie semnificativa fata de anul anterior. Prejudiciile aferente actelor de sesizare penala si sanctiuni contraventionale au crescut cu 35%, la 5 miliarde de lei.

Citeste si:
Care au fost cele mai controlate firme de catre ANAF
Care au fost cele mai...

ANAF a colectat anul trecut 196,8 miliarde de lei (43,73 miliarde de euro), cu 14,26 miliarde de lei (7,8%) mai mult decat in anul 2014.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Radu si Asociatii castiga lupta cu ANAF intr-un dosar privind prescriptia
Setari Cookie-uri