Bancpost, detinuta de grupul elen Eurobank, a inregistrat in 2015 un profit net de 35,2 milioane lei, in timp ce cheltuielile operationale au scazut cu 16,4%. De asemenea, indicatorul costuri/venituri a scazut cu 5%, ajungand la 76%, iar raportul credite/depozite s-a mentinut la un nivel constant de 78%, se arata intr-un comunicat al bancii.

"2015 este anul care a marcat revenirea la profitabilitate pentru Bancpost si care a adus reale perspective de crestere. Bancpost este pregatita pentru o crestere a business-ului pe termen lung si va continua sa contribuie, ca banca sistemica, la sustinerea economiei si a clientilor sai", a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Rata creditelor neperformante (NPL) a atins nivelul de 16,6%. Rata de adecvare a capitalului a crescut la 20,51% la sfarsitul anului 2015, comparativ cu 18,75% in decembrie 2014. In paralel, banca a continuat si in 2015 sa-si optimizeze sursele de finantare prin gestiunea activa a portofoliului de depozite retail, precum si prin atragerea de resurse de la Institutiile Financiare Internationale (BERD, IFC, BEI).

Detinuta de Eurobank, Bancpost este prezenta de 25 de ani pe piata locala, are o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca gestioneaza un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali si are o retea de peste 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri si 192 APS-uri.

In Romania, Eurobank controleaza Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development

Citeste si:
Pierderi semnificative in 2019 pentru TAROM, Metrorex si CFR Calatori
Pierderi semnificative in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cheltuim pe haine si pantofi mai mult decat pe sanatate si educatie