Bancpost, detinuta de grupul elen Eurobank, a inregistrat in 2015 un profit net de 35,2 milioane lei, in timp ce cheltuielile operationale au scazut cu 16,4%. De asemenea, indicatorul costuri/venituri a scazut cu 5%, ajungand la 76%, iar raportul credite/depozite s-a mentinut la un nivel constant de 78%, se arata intr-un comunicat al bancii.

"2015 este anul care a marcat revenirea la profitabilitate pentru Bancpost si care a adus reale perspective de crestere. Bancpost este pregatita pentru o crestere a business-ului pe termen lung si va continua sa contribuie, ca banca sistemica, la sustinerea economiei si a clientilor sai", a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Rata creditelor neperformante (NPL) a atins nivelul de 16,6%. Rata de adecvare a capitalului a crescut la 20,51% la sfarsitul anului 2015, comparativ cu 18,75% in decembrie 2014. In paralel, banca a continuat si in 2015 sa-si optimizeze sursele de finantare prin gestiunea activa a portofoliului de depozite retail, precum si prin atragerea de resurse de la Institutiile Financiare Internationale (BERD, IFC, BEI).

Detinuta de Eurobank, Bancpost este prezenta de 25 de ani pe piata locala, are o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca gestioneaza un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali si are o retea de peste 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri si 192 APS-uri.

In Romania, Eurobank controleaza Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri