Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a acceptat 90% dintre propunerile facute de transportatori in legatura cu noua lege a RCA la discutiile care au avut loc in aceasta saptamana, dar intalnirea decisiva, despre eventuale masuri pentru stoparea scumpirii RCA si la care va participa si Misu Negritoiu, va avea loc in 4 aprilie, a declarat vineri, pentru News.ro, presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean.

Reprezentantii ASF si cei ai transportatorilor au avut o serie de intalniri in aceasta saptamana pentru a discuta despre modificarile care trebuie aduse legii RCA.

Proiectul legii a fost retrimis la ASF de catre Parlament, pentru ca nu cuprindea aproape deloc propuneri venite din partea asociatiilor de transportatori. Reprezentantii acestora au acuzat ASF ca proiectul pe care l-a intocmit favorizeaza firmele de asigurare.

”Acum au ajuns la un acord in ceea ce priveste 90% din cererile transportatorilor. Vineri, ASF va trimite un draft al legii si catre noi si catre transportatori, care va cuprinde recomandarile discutate”, a afirmat Muntean, pentru News.ro.

In 5 aprilie, ASF ar trebui sa trimita Parlamentului proiectul modificat al legii RCA, cu modificarile operate dupa intalnirile cu transportatorii. In paralel insa, transportatorii continua pregatirile pentru protestul programat pentru 18 aprilie, care va avea loc daca nu se ajunge la un acord privind preturile RCA.

”In 4 aprilie va avea loc o intalnire intre transportatori si cei de la ASF, la care Misu Negritoiu a confirmat prezenta. Atunci se vor discuta masurile privind scaderea tarifelor RCA. Daca nu se va ajunge la un acord, protestul va avea loc”, a mai spus seful ASSAI.

Recent, ASF a admis, intr-un comunicat, ca tarifele RCA pentru camioane au crescut in medie cu 53% din iunie 2015 pana in februarie 2016. Rata de crestere depaseste limita de maximum 50% stabilita in protocolul semnat la finalul anului trecut de catre ASF cu transportatorii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri