Reprezentantii ASF si cei ai transportatorilor au avut o serie de intalniri in aceasta saptamana pentru a discuta despre modificarile care trebuie aduse legii RCA.

Proiectul legii a fost retrimis la ASF de catre Parlament, pentru ca nu cuprindea aproape deloc propuneri venite din partea asociatiilor de transportatori. Reprezentantii acestora au acuzat ASF ca proiectul pe care l-a intocmit favorizeaza firmele de asigurare.

”Acum au ajuns la un acord in ceea ce priveste 90% din cererile transportatorilor. Vineri, ASF va trimite un draft al legii si catre noi si catre transportatori, care va cuprinde recomandarile discutate”, a afirmat Muntean, pentru News.ro.

Citeste si:

In 5 aprilie, ASF ar trebui sa trimita Parlamentului proiectul modificat al legii RCA, cu modificarile operate dupa intalnirile cu transportatorii. In paralel insa, transportatorii continua pregatirile pentru protestul programat pentru 18 aprilie, care va avea loc daca nu se ajunge la un acord privind preturile RCA.

”In 4 aprilie va avea loc o intalnire intre transportatori si cei de la ASF, la care Misu Negritoiu a confirmat prezenta. Atunci se vor discuta masurile privind scaderea tarifelor RCA. Daca nu se va ajunge la un acord, protestul va avea loc”, a mai spus seful ASSAI.

Recent, ASF a admis, intr-un comunicat, ca tarifele RCA pentru camioane au crescut in medie cu 53% din iunie 2015 pana in februarie 2016. Rata de crestere depaseste limita de maximum 50% stabilita in protocolul semnat la finalul anului trecut de catre ASF cu transportatorii.

Sursa foto: Shutterstock