CertAsig, cu o cota de 2% din piata asigurarilor generale in Romania, si-a majorat anul trecut volumul total de prime subscrise cu 12%, ajungand la un total de 14.5 milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei de asigurari.

Din cele peste 6.000 de companii care si-au asigurat fabricile, cladirile, bunurile, marfurile, angajatii, contractele sau afacerile in derulare la CertAsig, 99% au ales produsele companiei prin intermediul brokerilor de asigurare. "2015 a fost al 6-lea an consecutiv de crestere a primelor subscrise pentru CertAsig. Ne-am concentrat in continuare pe subscrierea de business de calitate, si nu de „business cu orice pret”. Experienta noastra in asigurari corporate si abordarea pragmatica sunt avantaje puternice pe care clientii si brokerii le apreciaza din ce in ce mai mult", spune James Grindley, CEO CertAsig, potrivit Mediafax.

Geografic, Romania este principala piata pentru CertAsig, generand peste 60% din afacerile companiei, in timp ce Turcia a generat 35% din primele subscrise. Bulgaria, unde compania a deschis o sucursala in 2014, este inca la inceputul activitatii si a avut o pondere mai mica in volumul primelor subscrise, dar in continua crestere. Asigurarile maritime in Turcia, si regiunea Marii Negre, reprezinta in continuare un segment cheie pentru CertAsig, generand 27% din totalul primelor in 2015, respectiv 3.9 milioane euro.

Asigurarile pentru bunuri si proprietati comerciale si industriale au avut o evolutie foarte puternica pentru companie in 2015, volumul primelor subscrise in aceste clase de asigurari crescand cu 21%, pana la 3 milioane euro. Pe asigurarile de raspundere civila generala si profesionala, primele subscrise au inregistrat o crestere cu 12%, pana la un total de 1.66 milioane euro.

"Am observat o tendinta foarte clara din partea companiilor, de atentie sporita la tot ce inseamna asigurari de raspundere generala. Managerii incep sa simta in mod direct nevoia unor asigurari adecvate, fie sunt presati de nevoia de a fi competitivi pe piete externe, fie ca o consecinta a mediatizarii intense a unor evenimente tragice (accidente sau probleme extinse de sanatate cauzate de serviciile sau produsele unor companii). Gradul de informare al clientilor este in crestere clara, ceea ce va stimula si mai mult cererea pentru produsele de nisa", precizeaza James Grindley.

CertAsig este o companie de asigurari romaneasca, cu sediul in Bucuresti, Romania si operatiuni in Romania, Turcia si Bulgaria. Actionarul majoritar al companiei este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investitii axat pe companii din domeniul serviciilor financiare, in tari din Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri